Hopp til innhold

Smuldrepai med rabarbra

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Smuldrepai med rabarbra
Smuldrepai med rabarbra smaker ekte sommer. Kombinasjonen rabarbra og jordbær er helt magisk!

Antall personer

3 voksne
3 barn

Ingredienser

1 rull
Paideig
400 gr
Rabarbra
100 gr
Jordbær
2 dl
Sukker
4 ss
Potetmel
1.5 dl
Hvetemel
1 dl
Havregryn
2 ss
Sukker
0.5 ts
Bakepulver
0.5 ts
Kanel
150 gr
Smør
60 gr
Mandler

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Kle en smurt paiform med paideigen. Prikk hull i deigen med en gaffel, og sett midt i ovnen i 10 min.

Trinn 2

Smuldre hvetemel, sukker, kanel og bakepulver med smør til du får en sandaktig konsistens. Vend inn hakkede mandler og havregryn.

Trinn 3

Skjær rabarbra og jordbær i stykker. Bland med sukker og potetmel.

Trinn 4

Ha frukten over i paiformen. Ha smuldredeigen over, og sett midt i ovnen i cirka 35 minutter. Hvis paikanten blir for mørk, legges folie over. Sjekk med en kniv om rabarbraen er mør. Ta paien ut av ovnen og avkjøl på rist.