Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Bakst Pai Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai med blåbær

4.0 i snitt
Smuldrepai med blåbær
Smuldrepai er desserten du lager i en fei når det ringer overraskende på døra. Og sesongens blåbær er det aller beste å putte i paien.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

90 gr
Brunt sukker
50 gr
Havregryn
100 gr
Hvetemel
50 gr
Mandler
80 gr
Smør
350 gr
Bær (valgfri)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Du trenger en paiform på ca. 20-24 cm. Sett ovnen på 190 grader varmluft. Skjær smør i terninger og smuldre det sammen med sukker, hvetemel og havregryn.

  2. Trinn 2

    Hakk mandlene og bland inn i smuldredeigen. Legg bærene i en form og fordel deigen over. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter. Server med pisket rømme, vaniljeis eller krem.