Gresskarpai | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gresskarpai

4.6 i snitt
Gresskarpai
Gresskarsmaken er perfekt til søte retter! Servert med iskrem og kanel passer gresskarpaien perfekt til alle som elsker dessert.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Paibunn

200 gr
Hvetemel
150 gr
Smør
2 ss
Vann

Gresskarpuré

450 gr
Gresskar
0.25 ts
Salt

Gresskarfyll

4 stk
Egg
2 dl
Sukker
100 gr
Smeltet smør
1 dl
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel, malt
1 ts
Allehånde, malt
0.5 ts
Ingefær, malt
0.5 ts
Muskat, malt
2 ts
Vaniljesukker
200 gr
Gresskarpuré
3 dl
Fløte

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet i 30 min før den kjevles ut.

  2. Trinn 2

    Forvarm ovnen til 180 grader.

  3. Trinn 3

    Lag gresskarpuré: Del gresskaret i to og skrap ut kjernen før du steker det i 50 min til den er myk. Fjern skallet og kjør i en blender.

  4. Trinn 4

    Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Stek i ovnen i 10 min på 200 grader.

  5. Trinn 5

    Bland sammen ingrediensene til gresskarfyllet i blenderen og hell over i paiformen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca 30 min, eller til fyllet kjennes fast ut.

  6. Trinn 6

    Server med iskrem eller pisket krem – og et lite dryss kanel på toppen.