Gresskarpai | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gresskarpai

4.2 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
Gresskarpai
Gresskarsmaken er perfekt til søte retter! Servert med iskrem og kanel passer gresskarpaien perfekt til alle som elsker dessert.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

Paibunn

200 gr
Hvetemel
150 gr
Smør
2 ss
Vann

Gresskarpuré

450 gr
Gresskar
0.25 ts
Salt

Gresskarfyll

4 stk
Egg
2 dl
Sukker
100 gr
Smeltet smør
1 dl
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel, malt
1 ts
Allehånde, malt
0.5 ts
Ingefær, malt
0.5 ts
Muskat, malt
2 ts
Vaniljesukker
200 gr
Gresskarpuré
3 dl
Fløte

Slik gjør du

Trinn 1

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet i 30 min før den kjevles ut.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 180 grader.

Trinn 3

Lag gresskarpuré: Del gresskaret i to og skrap ut kjernen før du steker det i 50 min til den er myk. Fjern skallet og kjør i en blender.

Trinn 4

Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Stek i ovnen i 10 min på 200 grader.

Trinn 5

Bland sammen ingrediensene til gresskarfyllet i blenderen og hell over i paiformen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca 30 min, eller til fyllet kjennes fast ut.

Trinn 6

Server med iskrem eller pisket krem – og et lite dryss kanel på toppen.