Gresskarpai
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en hurtigmikser og kjør til en fast deig. Kna sammen med litt hvetemel og pakk den i plastfolie. La den ligge i kjøleskapet i 30 min før den kjevles ut.
-
Trinn 2
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Trinn 3
Lag gresskarpuré: Del gresskaret i to og skrap ut kjernen før du steker det i 50 min til den er myk. Fjern skallet og kjør i en blender.
-
Trinn 4
Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Stek i ovnen i 10 min på 200 grader.
-
Trinn 5
Bland sammen ingrediensene til gresskarfyllet i blenderen og hell over i paiformen. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i ca 30 min, eller til fyllet kjennes fast ut.
-
Trinn 6
Server med iskrem eller pisket krem – og et lite dryss kanel på toppen.