Biscotti | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Biscotti

4.3 i snitt
Biscotti
Biscotti er den deilige, italienske kjeksen du gjerne dypper i kaffen for å gjøre den mykere. Hjemmelaget biscotti er perfekt å gi bort i gave til jul.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

100 gr
Mandler
75 gr
Hasselnøtter
100 gr
Smør
1 ss
Finrevet appelsinskall
2 stk
Egg
1.5 dl
Sukker
5 dl
Hvetemel
1.5 ts
Bakepulver
1 ts
Vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha mandlene i en gryte med vann. Kok opp og la mandlene ligge i vannet i 10 min. Hell av vannet og skålde mandlene. Kast skallet. Grovhakk mandler og hasselnøtter.

  2. Trinn 2

    Varm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryte. Bland inn finrevet appelsinskall. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bolle.

  3. Trinn 3

    Bland avkjølt smør i eggedosisen og sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend inn mandler og nøtter. Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Form deigen til tre pølser (ca. 20 cm. lange). Legg dem på brettet. Stek midt i ovnen i ca. 20 min.

  4. Trinn 4

    Ta ut platen og senk temperaturen til 135 grader. Skjær 2 cm. skiver av pølsene og legg dem tilbake på stekebrettet. Stek videre i 20 min., til kakene blir tørre. Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.