Sandnøtter
Sandnøtter er en populær småkake i jula som ofte er selvsagt som en av de sju slagene. Disse porøse småkakene er supergode, søte og enkle å lage.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha i egg og bland godt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med det våte. Sett deigen kjølig et par timer. Da blir den lettere å jobbe med.
-
Trinn 2
Rull pølser av deigen, del opp i små emner og trill ut til små kuler. Sett kulene med grei avstand på et bakepapirkledd stekebrett. Disse kan ese ut litt under steking. Dypp en gaffel i kaldt vann og trykk kulene litt ned for å få et fint mønster.
-
Trinn 3
Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme i ca. 10 minutter. De skal være helt lyse. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Prøv også