Sandnøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sandnøtter

3.6 i snitt
Sandnøtter
Sandnøtter er en populær småkake i jula som ofte er selvsagt som en av de sju slagene. Disse porøse småkakene er supergode, søte og enkle å lage.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Egg
500 gr
Potetmel
5 ts
Vaniljesukker
250 gr
Smør (gjerne 50/50 smør og margarin)
200 gr
Sukker
125 gr
Hvetemel (eventuelt glutenfritt mel)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha i egg og bland godt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med det våte. Sett deigen kjølig et par timer. Da blir den lettere å jobbe med.

  2. Trinn 2

    Rull pølser av deigen, del opp i små emner og trill ut til små kuler. Sett kulene med grei avstand på et bakepapirkledd stekebrett. Disse kan ese ut litt under steking. Dypp en gaffel i kaldt vann og trykk kulene litt ned for å få et fint mønster.

  3. Trinn 3

    Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme i ca. 10 minutter. De skal være helt lyse. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.