Berlinerkranser
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Press de hardkokte eggeplommene gjennom en sikt. Bland med de rå. Ha i sukker og pisk til eggedosis.
-
Trinn 2
Rør inn romtemperert smør og mel vekselvis på lav hastighet til en fast, fin deig. Elt alternativt deigen for hånd, men ikke overarbeid deigen. La deigen stå kjølig et par timer.
-
Trinn 3
Trill pølser på tykkelse med en lillefinger – ca. 10 cm lange. Form til kranser med endene som starten på en sløyfe. Pisk sammen eggehvite. Pensle med eggehviten og dryss over perlesukker.
-
Trinn 4
Stekes på midterste rille ved 180℃ over- og undervarme i ca. 10 minutter til de er lysegule og gylne. Avkjøl på rist. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Oppskriften gir ca. 40 stk.