Krumkaker
Fantastisk oppskrift på krumkaker – en av de mest populær populære småkakene til jul. Sprø, gylne og smaskrike. Fyll med multekrem eller spis som de er.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Tilsett smeltet smør, vann og mel og bland til en glatt røre. La svelle 30 minutter i kjøleskap. Røren skal være tyktflytende.
-
Trinn 2
I et varmt krumkakejern: Bruk en spiseskje og plasser en klump røre midt i jernet. Lukk lokket på jernet. Prøv deg litt fram med mengde og steketid. Kakene skal være gule, gylne og tynne.
-
Trinn 3
Løft av den ferdigstekte deigen med en kniv eller stekespade. Mens den fremdeles er rykende varm: Form krumkakene til kremmerhus, eller legg i en kopp for å lage skåler. Avkjøl på rist.
Oppskriften gir 30 krumkaker.
Prøv også