Hopp til innhold

Krumkaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
6 ingredienser
129 planlagt
Krumkaker

Fantastisk oppskrift på krumkaker – en av de mest populær populære småkakene til jul. Sprø, gylne og smaskrike. Fyll med multekrem eller spis som de er.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Egg
1.5 dl
Potetmel
1.5 dl
Sukker
150 gr
Smeltet smør
1.6 dl
Vann
1.5 dl
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk egg og sukker lyst og luftig. Tilsett smeltet smør, vann og mel og bland til en glatt røre. La svelle 30 minutter i kjøleskap. Røren skal være tyktflytende.

Trinn 2

I et varmt krumkakejern: Bruk en spiseskje og plasser en klump røre midt i jernet. Lukk lokket på jernet. Prøv deg litt fram med mengde og steketid. Kakene skal være gule, gylne og tynne.

Trinn 3

Løft av den ferdigstekte deigen med en kniv eller stekespade. Mens den fremdeles er rykende varm: Form krumkakene til kremmerhus, eller legg i en kopp for å lage skåler. Avkjøl på rist.

Oppskriften gir 30 krumkaker.