Krumkaker med multekrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Småkaker Krumkaker med multekrem

Krumkaker med multekrem

5.0 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
158 planlagt
Krumkaker med multekrem
Krumkaker med multekrem er en av de norske nasjonaldessertene. Perfekt dessert til jul og nyttår.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

300 gr
Multer (eller multesyltetøy)
75 gr
Sukker
0.5 l
Kremfløte
0.5 stk
Vaniljestang
0.5 dl
Melis
0.5 kvist
Sitronmelisse

Krumkaker

3 stk
Egg
150 gr
Smør
200 gr
Sukker
200 gr
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Krumkaker: Pisk egg og sukker til eggedosis.

Trinn 2

Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Sikt melet og vend det godt inn i røren. Stek krumkaker i krumkakejern til de er lysebrune. Etter hvert som de blir ferdigstekt legges krumkakene i en tekopp slik at de blir formet til skåler. Krumkakene avkjøles og oppbevares i i tett boks med lokk.

Trinn 3

Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Bland resten av multene med sukker og rør til sukkeret er oppløst.

Trinn 4

Lettpisk fløten med frøene fra en vaniljestang
 og melis.
 Vend multesyltetøyet inn i kremen og pynt 
med pene multer og strimlet sitronmelisse.

Tips

Du kan også bruke ferdig multesyltetøy. Dropp i så fall sukkeret når du lager kremen.