Krumkaker med multekrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Småkaker Krumkaker med multekrem

Krumkaker med multekrem

5.0 i snitt
Krumkaker med multekrem
Krumkaker med multekrem er en av de norske nasjonaldessertene. Perfekt dessert til jul og nyttår.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

300 gr
Multer (eller multesyltetøy)
75 gr
Sukker
0.5 l
Kremfløte
0.5 stk
Vaniljestang
0.5 dl
Melis
0.5 kvist
Sitronmelisse

Krumkaker

3 stk
Egg
150 gr
Smør
200 gr
Sukker
200 gr
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Krumkaker: Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Trinn 2

    Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Sikt melet og vend det godt inn i røren. Stek krumkaker i krumkakejern til de er lysebrune. Etter hvert som de blir ferdigstekt legges krumkakene i en tekopp slik at de blir formet til skåler. Krumkakene avkjøles og oppbevares i i tett boks med lokk.

  3. Trinn 3

    Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Bland resten av multene med sukker og rør til sukkeret er oppløst.

  4. Trinn 4

    Lettpisk fløten med frøene fra en vaniljestang
 og melis.
 Vend multesyltetøyet inn i kremen og pynt 
med pene multer og strimlet sitronmelisse.

Tips

Du kan også bruke ferdig multesyltetøy. Dropp i så fall sukkeret når du lager kremen.