Doble havreflarn med sjokolade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Doble havreflarn med sjokolade

3.3 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
Doble havreflarn med sjokolade
Havreflarn er en av de aller enkleste julekakene å lage. Lager du doble havreflarn med sjokolade, gjør du dem hakket mer eksklusive – og enda litt bedre!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

100 gr
Lettkokt havregryn
1 stk
Egg
75 gr
Smør
125 gr
Sukker
1 klype
Salt
1 ts
Bakepulver
1 ts
Finrevet appelsinskall
150 gr
Kokesjokolade

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader, varmluft.

Trinn 2

Pisk egg og sukker luftig. Smelt smør og bland med havregryn, salt, bakepulver og finrevet appelsinskall.

Trinn 3

Med to teskjeer legger du klatter av røre på et stekebrett med bakepapir. De flyter utover når de stekes, så husk god avstand mellom klattene.

Trinn 4

Stek kjeksene i ca. 5 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Trinn 5

Smelt sjokoladen over vannbad.

Trinn 6

Legg bakepapir på et brett. Ha litt sjokolade mellom to havreflarn og press sammen. Rull kanten i sjokolade og legg på brettet. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet.