Doble havreflarn med sjokolade
Havreflarn er en av de aller enkleste julekakene å lage. Lager du doble havreflarn med sjokolade, gjør du dem hakket mer eksklusive – og enda litt bedre!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Antall
Denne oppskriften lager ca. 12 doble havreflarnSett ovnen på 200 grader, varmluft.
-
Trinn 2
Pisk egg og sukker luftig. Smelt smør og bland med havregryn, salt, bakepulver og finrevet appelsinskall.
-
Trinn 3
Med to teskjeer legger du klatter av røre på et stekebrett med bakepapir. De flyter utover når de stekes, så husk god avstand mellom klattene.
-
Trinn 4
Stek kjeksene i ca. 5 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
-
Trinn 5
Smelt sjokoladen over vannbad.
-
Trinn 6
Legg bakepapir på et brett. Ha litt sjokolade mellom to havreflarn og press sammen. Rull kanten i sjokolade og legg på brettet. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet.
Prøv også