Sandkaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sandkaker

3.5 i snitt
Sandkaker
Kom i julestemning med denne klassiske julebaksten. Sandkaker spises som de er eller serveres som en dessert fylt med krem og bær.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

180 gr
Melis
1 stk
Egg
75 gr
Skåldede, malte mandler
200 gr
Smør (gjerne 50/50 smør og margarin)
350 gr
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pisk romtemperert smør og melis hvitt og luftig. Ha i egg og bland godt. Bland det tørre med det det våte til en fin deig. Sett deigen kjølig et par timer.

  2. Trinn 2

    Trill ut deigen til en del opp i små emner og trill ut til små kuler. Én kule til hver sandkakeform. Trykk deigen ut i formene. Smør gjerne formene først med smør og semulegryn eller formfett. Da slipper kakene formen lett.

  3. Trinn 3

    Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme til lysebrune og gylne i kantene – ca. 10–15 minutter. Avkjøl litt på rist. Snu formene opp ned på et rent kjøkkenhåndkle.

    Oppskriften gir ca. 40 stk.