Sandkaker
Kom i julestemning med denne klassiske julebaksten. Sandkaker spises som de er eller serveres som en dessert fylt med krem og bær.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pisk romtemperert smør og melis hvitt og luftig. Ha i egg og bland godt. Bland det tørre med det det våte til en fin deig. Sett deigen kjølig et par timer.
-
Trinn 2
Trill ut deigen til en del opp i små emner og trill ut til små kuler. Én kule til hver sandkakeform. Trykk deigen ut i formene. Smør gjerne formene først med smør og semulegryn eller formfett. Da slipper kakene formen lett.
-
Trinn 3
Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme til lysebrune og gylne i kantene – ca. 10–15 minutter. Avkjøl litt på rist. Snu formene opp ned på et rent kjøkkenhåndkle.
Oppskriften gir ca. 40 stk.
Prøv også