Serinakaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Serinakaker

3.6 i snitt
Serinakaker
Serinakaker er skikkelig tradisjonsbakst. Disse deilige, runde småkakene med hakkede mandler er en julefavoritt i mange norske hjem.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
0.5 ts
Hornsalt eller 1 ts bakepulver
25 gr
Potetmel
150 gr
Smør (gjerne 50/50 smør og margarin)
125 gr
Sukker
200 gr
Hvetemel (eventuelt glutenfritt mel)

Topping

1 stk
Eggehvite
50 gr
Mandler
50 gr
Perlesukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha i egg og bland godt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med det våte. Sett deigen kjølig et par timer. Da blir den lettere å jobbe med.

  2. Trinn 2

    Rull deigen til en pølse og del opp i små emner – ca. 40 stk. Trill til små kuler. Plasser med litt avstand på et bakebrett med bakepapir. Trykk kulene litt ned med en gaffel. Pensle med pisket eggehvitte og dryss med hakkede mandler og perlesukker.

  3. Trinn 3

    Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme til de er lyse og gylne – ca. 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

    Oppskriften gir ca. 40 stk.