Bestermors hveteboller

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær smøret i terninger. La stå på benken i 10 minutter mens du gjør klart resten av ingrediensene.
-
Trinn 2
Rør gjæren ut i kroppstemperert melk. Pisk inn eggene. Tilsett sukker, salt, kardemomme og halvparten av melet. Elt inn smøret med fingertuppene eller kjøkkenmaskin. Spe med resten av melet til du har en fin og smidig deig. Dekk med plastfolie og sett lunt i 45 minutter, eller til deigen har doblet seg i størrelse.
-
Trinn 3
Del i 24 emner og trill ut boller. Plasser med god avstand på bakebrett med bakepapir. Dekk til med et rent håndkle. Hev i nye 30 minutter.
-
Trinn 4
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Pisk et egg og pensle bollene. Stek på midterste rille til bollene er gylne – ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.
TIPS
For å få runde, jevne boller uten sprekker: Lage et hulrom i håndflaten ned mot kjøkkenbenken. Med et lite trykk på emnet skyver du deigen i sirkler til de former seg til runde boller. Styr gjerne emnet litt med tommelen.