Snurrer med nøttesjoko og nøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Boller Snurrer med nøttesjoko og nøtter

Snurrer med nøttesjoko og nøtter

4.1 i snitt
Snurrer med nøttesjoko og nøtter
Deilige snurrer kan lages med mer enn bare kardemomme og kanel. Sjokolade og nøtter tar smaksopplevelsen til nye høyder.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

0.5 pk
Gjær
1 dl
Rømme
1 dl
Lunkent vann
1 stk
Egg, til deigen
1 stk
Egg, til pensling
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt
50 gr
Smeltet smør
450 gr
Hvetemel
0.5 ts
Kanel
0.5 glass
Nøttesjoko
50 gr
Hasselnøtter, hakkede

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rør ut gjær i lunkent vann og sukker. Pisk sammen rømme, egg, salt og smeltet smør. Bland med gjærvannet.

  2. Trinn 2

    Bland hvetemel og kanel. Spe i blandingen og elt til en fin og smidig deig. Dekk til og sett lunt i en time til deigen er doblet i størrelse.

  3. Trinn 3

    Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør nøttesjoko på den nederste halvdelen. Hakk nøtter og strø over. Brett den øverste delen av deigen over den smurte. Skjær 14-16 strimler. Del hverstrimmel i midten på langs, men la 10 prosent være igjen slik at strimlene henger sammen. Snurr begge strimlene og form en stor og fin knute.

  4. Trinn 4

    Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til. Etterhev i 25 min før du pensler med et sammenpisket egg. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.

  5. Trinn 5

    Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.