Snurrer med nøttesjoko og nøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Snurrer med nøttesjoko og nøtter

5.0 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Snurrer med nøttesjoko og nøtter
Deilige snurrer kan lages med mer enn bare kardemomme og kanel. Sjokolade og nøtter tar smaksopplevelsen til nye høyder.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

0.5 pk
Gjær
1 dl
Rømme
1 dl
Lunkent vann
1 stk
Egg, til deigen
1 stk
Egg, til pensling
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt
50 gr
Smeltet smør
450 gr
Hvetemel
0.5 ts
Kanel
0.5 glass
Nøttesjoko
50 gr
Hasselnøtter, hakkede

Slik gjør du

Trinn 1

Rør ut gjær i lunkent vann og sukker. Pisk sammen rømme, egg, salt og smeltet smør. Bland med gjærvannet.

Trinn 2

Bland hvetemel og kanel. Spe i blandingen og elt til en fin og smidig deig. Dekk til og sett lunt i en time til deigen er doblet i størrelse.

Trinn 3

Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør nøttesjoko på den nederste halvdelen. Hakk nøtter og strø over. Brett den øverste delen av deigen over den smurte. Skjær 14-16 strimler. Del hverstrimmel i midten på langs, men la 10 prosent være igjen slik at strimlene henger sammen. Snurr begge strimlene og form en stor og fin knute.

Trinn 4

Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til. Etterhev i 25 min før du pensler med et sammenpisket egg. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.

Trinn 5

Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.