Snurrer med nøttesjoko og nøtter

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Antall
Rør ut gjær i lunkent vann og sukker. Pisk sammen rømme, egg, salt og smeltet smør. Bland med gjærvannet.
Trinn 2
Bland hvetemel og kanel. Spe i blandingen og elt til en fin og smidig deig. Dekk til og sett lunt i en time til deigen er doblet i størrelse.
Trinn 3
Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør nøttesjoko på den nederste halvdelen. Hakk nøtter og strø over. Brett den øverste delen av deigen over den smurte. Skjær 14-16 strimler. Del hverstrimmel i midten på langs, men la 10 prosent være igjen slik at strimlene henger sammen. Snurr begge strimlene og form en stor og fin knute.
Pssst
Trinn 4
Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til. Etterhev i 25 min før du pensler med et sammenpisket egg. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
Trinn 5
Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.