Snurrer med nøttesjoko og nøtter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Antall
Denne oppskriften lager ca. 16 snurrerRør ut gjær i lunkent vann og sukker. Pisk sammen rømme, egg, salt og smeltet smør. Bland med gjærvannet.
-
Trinn 2
Bland hvetemel og kanel. Spe i blandingen og elt til en fin og smidig deig. Dekk til og sett lunt i en time til deigen er doblet i størrelse.
-
Trinn 3
Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør nøttesjoko på den nederste halvdelen. Hakk nøtter og strø over. Brett den øverste delen av deigen over den smurte. Skjær 14-16 strimler. Del hverstrimmel i midten på langs, men la 10 prosent være igjen slik at strimlene henger sammen. Snurr begge strimlene og form en stor og fin knute.
Pssst
Dette er litt sølete, men vasker du hendene mellom hver knute går det bra. -
Trinn 4
Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til. Etterhev i 25 min før du pensler med et sammenpisket egg. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
-
Trinn 5
Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.