Hopp til innhold

Muffins med glasur

3.3 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Muffins med glasur
En god oppskrift på muffins med glasur er alltid lurt å ha på lur. Disse vaniljemuffinsene er lyse og saftige. Smaksett dem med det du vil og pynt med fargerik dekor.

Velg antall personer

Voksne
0
Barn
0

Ingredienser

480 gr
Hvetemel
240 gr
Sukker
1.5 ts
Bakepulver
0.5 ts
Salt
5 dl
Melk
115 gr
Smør
2 stk
Egg
1 ss
Vaniljesukker

Glasur

250 gr
Usaltet smør
500 gr
Melis, siktet
5 ss
Kremfløte
1 ts
Vaniljesukker

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Fyll et muffinsbrett med muffinsformer.

Trinn 2

Pisk sammen egg og sukker. Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en annen bolle.

Trinn 3

Smelt smør. Bland melk, vaniljesukker og smør inn med sukker- og eggeblandingen. Spe med de tørre ingrediensene.

Trinn 4

Visp godt og fyll muffinsformene litt mer enn halvfulle med røre.

 

Trinn 5

Stek i ovnen i ca 12-15 minutter. Dersom du lager du store muffins, må steketiden forlenges med et par minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 6

Lag glasur: Del romtemperert smør i terninger. Begynn å visp smøret. Sikt melis og visp sammen med smøret, kremfløten og vaniljesukker til en luftig krem.

 

Trinn 7

Ha glasuren over i en sprøytepose og hold kaldt frem til du skal pynte muffinsene.