Blåbærmuffins med sitron

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Verdt å vite!
Oppskriften lager ca. 24 små muffins. Det kan være lurt å ha noen flere muffinsformer tilgjengelig.
Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
-
Trinn 2
Finriv skallet fra en sitron. Press saften fra halve. Sett til side. Visp romtemperert smør med sukker til det blir en luftig konsistens. Tilsett ett og ett egg, og visp. Bland de tørre ingrediensene og sikt inn i røren mens du visper. Spe med melken. Bland inn blåbær og sitronsaft og -skall.
-
Trinn 3
Sett små muffinsformer på et stekebrett. Fyll formene 3/4 med røre. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek muffinsene i ca. 15 minutter. Sjekk med en tannpirker om muffinsene er ferdige. Slipper muffinsene uten at det er røre på pinnen er de ferdige. Avkjøl på rist.
-
Trinn 4
Lag glasur: Sikt melis. Bland melis sammen med vann og sitronsaft. Pynt med glasur på toppen av kalde muffins.
Tips!
Bruk doble former eller silikonformer. Da holder muffinsen fasongen.