Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Blåbærmuffins med sitron

Blåbærmuffins med sitron

3.4 i snitt
Blåbærmuffins med sitron
Blåbær og sitron er en herlig og frisk kombinasjon, og perfekt som sommerdessert. Disse muffinsene smaker godt både med og uten glasur.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Smør, romtemperert
250 gr
Sukker
4 gr
Egg
5 dl
Hvetemel
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kardemomme, malt
2 dl
Helmelk
200 gr
Blåbær
1 stk
Sitron
24 stk
Muffinsformer

Glasur

4 ss
Sitronsaft
3 dl
Melis
2 ss
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader, varmluft.

  2. Trinn 2

    Finriv skallet fra en sitron. Press saften fra halve. Sett til side. Visp romtemperert smør med sukker til det blir en luftig konsistens. Tilsett ett og ett egg, og visp. Bland de tørre ingrediensene og sikt inn i røren mens du visper. Spe med melken. Bland inn blåbær og sitronsaft og -skall.

  3. Trinn 3

    Sett små muffinsformer på et stekebrett. Fyll formene 3/4 med røre. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek muffinsene i ca. 15 minutter. Sjekk med en tannpirker om muffinsene er ferdige. Slipper muffinsene uten at det er røre på pinnen er de ferdige. Avkjøl på rist.

  4. Trinn 4

    Lag glasur: Sikt melis. Bland melis sammen med vann og sitronsaft. Pynt med glasur på toppen av kalde muffins.

Tips!

Bruk doble former eller silikonformer. Da holder muffinsen fasongen.