Gulrotmuffins | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gulrotmuffins

4.0 i snitt
Gulrotmuffins
Gulrotkake i muffinsformer passer perfekt, både til hyttekos og til bypåske. Eller til en helt annen anleding. Lag gjerne muffins sammen med barna. Disse er enkle og kjappe å slenge sammen.

Velg antall personer

Voksne
5
Barn
5

Ingredienser

4 stk
Egg
2 dl
Sukker
1.5 dl
Solsikkeolje
3.5 dl
Hvetemel
0.5 ts
Salt
2 ts
Natron
1 ts
Kardemomme, malt
2 ts
Kanel, malt
1 ts
Ingefær, malt
5 dl
Gulrot, revet

Ostekrem

125 gr
Kremost naturell
75 gr
Mykt smør
250 gr
Melis
1 ss
Finrevet appelsinskall
1 ts
Appelsinsaft

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen til 175 grader, varmluft. Pisk egg og sukker til eggedosis. Spe med oljen. Bland de tørre ingrediensene og pisk inn i røren. Vend inn gulrøttene.

  2. Trinn 2

    Fyll 3/4 av muffinsformer med røre. Stek midt i ovnen i ca. 20 min. Sjekk med en trepinne om de er ferdige. Avkjøl.

  3. Trinn 3

    Lag ostekrem: Pisk sammen smør, kremost og melis. Tilsett appelsinsaft og –skall. Smør et tykt lag (eller bruk sprøytepose) på toppen av hver muffins før servering.

     

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.

Prøv også