Enkle kanelboller

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til kroppstemperatur og bland ut i gjæren. Hell det i det tørre.
Trinn 2
Elt deigen godt, gjerne i 7-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, i ca. 45 minutter.
Trinn 3
Hell ut deigen på benken og kna. Del i to emner. Kjevl ut hvert emne til 20 x 45 cm leiv.
Trinn 4
Rør sammen smør, sukker og kanel. Smør utover hver leiv. Rull sammen på langs og del hver rull i ca. 2 cm store stykker.
Trinn 5
Legg hver bolle med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast og la etterheve i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader.
Trinn 6
Pensle med et pisket egg. Stek midterste i stekeovn på 220 grader i 10-14 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskriften gir
20-24 kanelboller.