Enkle kanelboller
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til kroppstemperatur og bland ut i gjæren. Hell det i det tørre.
-
Trinn 2
Elt deigen godt, gjerne i 7-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, i ca. 45 minutter.
-
Trinn 3
Hell ut deigen på benken og kna. Del i to emner. Kjevl ut hvert emne til 20 x 45 cm leiv.
-
Trinn 4
Rør sammen smør, sukker og kanel. Smør utover hver leiv. Rull sammen på langs og del hver rull i ca. 2 cm store stykker.
-
Trinn 5
Legg hver bolle med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast og la etterheve i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader.
-
Trinn 6
Pensle bollene med et pisket egg. Sett stekebrettet i midten i ovnen. Stek i 10-14 min. Avkjøl på rist.
Oppskriften gir
20-24 kanelboller.