Hopp til innhold

Enkle kanelboller

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
97 planlagt
Enkle kanelboller

Lite smaker bedre enn nybakte kanelboller. Disse er knallgode og passer perfekt i tursekken eller som deilig dessert.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4.5 dl
Helmelk
0.5 pk
Fersk gjær
1.5 ts
Kardemomme
1 kg
Hvetemel
150 gr
Meierismør
1 klype
Salt
150 gr
Sukker

Fyll

1 stk
Egg, til pensling
150 gr
Meierismør (romtemperert)
2 dl
Sukker
3 ss
Malt kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til kroppstemperatur og bland ut i gjæren. Hell det i det tørre.

Trinn 2

Elt deigen godt, gjerne i 7-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, i ca. 45 minutter.

Trinn 3

Hell ut deigen på benken og kna. Del i to emner. Kjevl ut hvert emne til 20 x 45 cm leiv.

Trinn 4

Rør sammen smør, sukker og kanel. Smør utover hver leiv. Rull sammen på langs og del hver rull i ca. 2 cm store stykker.

Trinn 5

Legg hver bolle med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast og la etterheve i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader.

Trinn 6

Pensle med et pisket egg. Stek midterste i stekeovn på 220 grader i 10-14 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskriften gir

20-24 kanelboller.