Boller med sjokolade og appelsin
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag bolledeigen:
Smelt smør og tilsett melken. Pisk inn egg. Ha gjær, kardemomme, sukker og smørmelken i en bakebolle. Pisk sammen med en eltekrok eller visp. Spe med hvetemel og salt. Elt i ca. 10 min. til du har en smidig deig. Dekk til og sett til heving til deigen har hevet til det dobbelte.
-
Trinn 2
Lag fyllet:
Gni smør og sukker mykt. Bland resten av ingrediensene til fyllet.
-
Trinn 3
Kjevle ut bolledeigen til et rektangel på melet kjøkkenbenk. Spre fyllet utover deigen og rull sammen til en pølse. Del i ca. 10 emner med en skarp kniv eller sytrå for å få finest snittflate. Sett rullene på høykant på et bakebrett med bakepapir. Dekk til og la etterheve i ca. 30 min.
-
Trinn 4
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pensle snurrene med sammenpisket egg.
Sett bakebrettet midt i ovnen og stek i ca. 16 minutter til snurrene er gylne og ferdigstekte. Avkjøl på rist.
-
Trinn 5
Lag kremostglasuren ved å blande alle ingrediensene. Smør den over snurrene. Strø over hakkede valnøtter, sjokolade og appelsinzest.
Oppskrifter gir
ca. 10 boller