Hopp til innhold

Boller med sjokolade og appelsin

4.7 i snitt
Tidsbruk 100 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
22 ingredienser
Boller med sjokolade og appelsin
Boller med sjokolade og appelsin er en perfekt kombinasjon. Perfekte å ha i tursekken eller når du får gjester.

Velg antall personer

Voksne
10
Barn
0

Ingredienser

Bolledeig

0.5 pk
Fersk gjær
2 ts
Malt kardemomme
2 dl
Melk
500 gr
Hvetemel
50 gr
Sukker
1 ts
Salt
100 gr
Smør, smeltet
2 stk
1 egg + 1 egg til pensling

Fyll

125 gr
Sukker
200 gr
Smør, mykt
1 klype
Salt
1 ss
Finrevet appelsinskall
50 gr
sjokolade, hakket
50 gr
Hakkede valnøtter

Kremostglasur

125 gr
Kremost, romtemperert
1 ss
Smør
75 gr
Melis
2 ss
Appelsinjuice
1 ss
Appelsinskall, finrevet

Pynt

30 gr
Valnøtter, hakket
30 gr
Kokesjokolade, hakket
2 ts
Appelsinzest

Slik gjør du

Trinn 1

Lag bolledeigen: 

Smelt smør og tilsett melken. Pisk inn egg. Ha gjær, kardemomme, sukker og smørmelken i en bakebolle. Pisk sammen med en eltekrok eller visp. Spe med hvetemel og salt. Elt i ca. 10 min. til du har en smidig deig. Dekk til og sett til heving til deigen har hevet til det dobbelte.

Trinn 2

Lag fyllet:

Gni smør og sukker mykt. Bland resten av ingrediensene til fyllet. 

Trinn 3

Kjevle ut bolledeigen til et rektangel på melet kjøkkenbenk. Spre fyllet utover deigen og rull sammen til en pølse. Del i ca. 10 emner med en skarp kniv eller sytrå for å få finest snittflate. Sett rullene på høykant på et bakebrett med bakepapir. Dekk til og la etterheve i ca. 30 min.

Trinn 4

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pensle snurrene med sammenpisket egg.

Sett bakebrettet midt i ovnen og stek i ca. 16 minutter til snurrene er gylne og ferdigstekte. Avkjøl på rist. 

Trinn 5

Lag kremostglasuren ved å blande alle ingrediensene. Smør den over snurrene. Strø over hakkede valnøtter, sjokolade og appelsinzest. 

Oppskrifter gir

ca. 10 boller