Fastelavnsboller | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Boller Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

4.5 i snitt
Tidsbruk 110 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
133 planlagt
Fastelavnsboller
Her får du servert en klassisk oppskrift på fastelavnsboller. Her snakker vi skikkelig luftig bakverk fylt med masse krem og syltetøy, om du vil.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Krem

1 dl
Melis, til dryss
1 ts
Vaniljesukker
0.5 l
Kremfløte
2 ss
Sukker

Hveteboller

2 stk
Egg
1 klype
Salt
1 kg
Hvetemel
150 gr
Meierismør
1 pk
Fersk gjær
2 ts
Kardemomme
175 gr
Sukker
4.5 dl
Helmelk

Til pensling

1 stk
Egg

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til 37°C (fingervarmt) og bland ut gjæren. Hell det i det tørre.

Trinn 2

Bland inn egg og smeltet smør. Elt deigen godt, gjerne opp mot 7-10 minutter i eltemaskinen. Dekk til bakebollen med lokk eller en plastpose og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

Trinn 3

Hell ut deigen og kna den på benken. Del i 2 og rull hver bit til en tykk pølse. Del rullene i biter og rull til boller. Legg deigemnene på bakeplate med bakepapir, sett brettet i en plastpose og la bollene heve på et lunt sted.

Trinn 4

Pensle med et pisket egg, melk eller en blanding. Stek på midterste spor i forvarmet stekeovn på 220°C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 5

Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.

Trinn 6

Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.

Det er også godt med syltetøy i fastelavensbollen under kremen.