Grovere fastelavnsboller med bær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Boller Grovere fastelavnsboller med bær

Grovere fastelavnsboller med bær

4.7 i snitt
Grovere fastelavnsboller med bær
Et fint triks for å gjøre fastelavnsbollene litt friskere, er å blande inn moste bringebær i kremen. Også selve bollen kan lages litt sunnere ved å bruke grovere mel. Denne oppskriften bør du gi en sjanse!

Velg antall personer

Voksne
5
Barn
5

Ingredienser

150 gr
Smør, i terninger
750 gr
Hvetemel
100 gr
Lettkokte havregryn
250 gr
Sammalt hvetemel, finmalt
2 ts
Kardemomme, malt
1 pk
Fersk gjær
0.5 dl
Sukker
7 dl
Melk + 3 ss til pensling
1 ss
Melis, til pynt

Fyll

3 dl
Kremfløte
2 ss
Vaniljesukker
2 dl
Bringebær, ferske

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Gni smørterninger inn i hvetemelet. Bland med havregryn og sammalt hvetemel, kardemomme, gjær og sukker. Spe med melk og elt til en smidig deig. Dekk deigen til og sett lunt i 45 minutter.

  2. Trinn 2

    Del deigen i 24 emner og form hvert emne til boller. Sett på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og la etterheve i 20 minutter.

  3. Trinn 3

    Sett ovnen til 225 grader varmluft. Pensle bollene med melk og sett midt i ovnen i 14 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

  4. Trinn 4

    Pisk kremfløte med vaniljesukker. Gni bringebær med gaffel og vend forsiktig inn i kremen. Del bollene i to på midten og fyll med krem. Strø melis over bollene før servering.

Antall boller

24 stk