Grovere fastelavnsboller med bær
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Gni smørterninger inn i hvetemelet. Bland med havregryn og sammalt hvetemel, kardemomme, gjær og sukker. Spe med melk og elt til en smidig deig. Dekk deigen til og sett lunt i 45 minutter.
-
Trinn 2
Del deigen i 24 emner og form hvert emne til boller. Sett på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og la etterheve i 20 minutter.
-
Trinn 3
Sett ovnen til 225 grader varmluft. Pensle bollene med melk og sett midt i ovnen i 14 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
-
Trinn 4
Pisk kremfløte med vaniljesukker. Gni bringebær med gaffel og vend forsiktig inn i kremen. Del bollene i to på midten og fyll med krem. Strø melis over bollene før servering.
Antall boller
24 stk