Sirupssnipper | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sirupssnipper

Ingen vurderinger
Sirupssnipper
Sirupssnippen – en julekake alle liker! Litt som pepperkake, men tynnere og med mandel på toppen. Enkel å lage er den også. Kanskje denne blir et av dine sju slag til jul?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

125 gr
Smør
125 gr
Lys sirup
1 dl
Kremfløte
125 gr
Sukker
500 gr
Hvetemel
0.5 ts
Natron
0.5 ts
Nykvernet pepper
0.5 ts
Ingefær, malt
0.5 ts
Nellik, malt
0.5 ts
Kanel, malt
1 stk
Eggehvite, til pensling
1 neve
Mandler, skåldede

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smør i en gryte. Tilsett sirup, kremfløte og sukker. Når sukker og sirup er løst opp, settes gryten til side. Avkjøl.

  2. Trinn 2

    Bland krydder med mel og natron. Bland inn det flytende. Elt til deigen blir fast og jevn. Dekk til og sett i kjøleskapet i noen timer.

  3. Trinn 3

    Sett stekeovnen til 190 grader varmluft. Dekk to stekeplater med bakepapir. Kjevle ut deigen tynt og jevnt. Skjær ut sirupsnipper og legg dem på bakebrettet. Pensle med eggehvite. Pynt med en mandel på hver sirupsnipp. Stek midt i ovnen i ca. 7 min. Avkjøl på rist.