Hjemmelaget marsipanbrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Julemat Julekaker og bakst Hjemmelaget marsipanbrød

Hjemmelaget marsipanbrød

3.5 i snitt
Hjemmelaget marsipanbrød
Jul betyr marsipan – gjerne i ulike former, farger og varianter. Marsipanbrødet er en klassiker vi aldri går lei. Og du! Det er en super julegave til noen du er glad i.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Marsipan
60 gr
Tørkede aprikoser
1 ss
Vann
60 gr
Pistasjnøtter, usaltet
200 gr
Mørk sjokolade
30 gr
Pistasjnøtter, til pynt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Finhakk aprikoser. Legg i en skål og bland med vann. La stå i 10 min. Hakk pistasjnøtter. 

  2. Trinn 2

    Del marsipanen i fire. Kjevl ut til kvadrater (ca. 0,5 cm tykk). Legg aprikos-og pistasjfyllet på midten og rull tett sammen. Lukk marsipanbrødet godt i endene.

  3. Trinn 3

    Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Legg marsipanbrødene på en rist. Pensle sjokolade på marsipanbrødene med en bakepensel. Gjenta flere ganger, så det blir et tykt lag sjokolade rundt hele marsipanbrødet. Strø over finhakket pistasj på toppen.

  4. Trinn 4

    Sett marsipanbrødene på et kjølig rom og la sjokoladen sette seg til dagen etter. Oppbevar i plastfolie eller i plastbokser så marsipanen ikke tørker ut.