Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Dessert med frukt og bær Sommeriskrem med gelé og bringebærsaus

Sommeriskrem med gelé og bringebærsaus

5.0 i snitt
Sommeriskrem med gelé og bringebærsaus
Hjemmelaget iskrem kan inneholde alt du vil av smaker. Her får du en sommerlig og frisk is med gelebiter og bær – og en herlig, frisk bringebærsaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 pk
Ferdig rød gele
5 stk
Eggeplommer
1 stk
Vaniljestang
4 dl
Kremfløte
1 dl
Sukker
0.5 dl
Vann

Bringebærsaus

1 pose
Frosne bringebær
1 dl
Sukker
0.5 dl
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt sukkeret i vannet i en kjele. Kok inn til du ser store bobler. Pisk eggeplommene luftig. Spe med sukkerlaken til du har en luftig eggedosis. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med kremfløte. Pisk kremfløten til kremen er stiv. Vend kremen forsiktig sammen med eggedosisen.

  2. Trinn 2

    Del gelé i terninger. Legg dem i en valgfri kakeform. Legg i noen (1/3 av posen) frosne bringebær. Hell over iskremrøren. Sett i fryseren over natten.

  3. Trinn 3

    Lag bringebærsaus: Kok opp vann og sukker i en kjele og kok til sirupen har store bobler. Ha i bringebærene (2/3 av posen). Gni bærene i væsken slik at du får en grov saus.

  4. Trinn 4

    Skjær isen i stykker og server med avkjølt bringebærsaus og friske bringebær.