Sommeriskrem med gelé og bringebærsaus

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smelt sukkeret i vannet i en kjele. Kok inn til du ser store bobler. Pisk eggeplommene luftig. Spe med sukkerlaken til du har en luftig eggedosis. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med kremfløte. Pisk kremfløten til kremen er stiv. Vend kremen forsiktig sammen med eggedosisen.
-
Trinn 2
Del gelé i terninger. Legg dem i en valgfri kakeform. Legg i noen (1/3 av posen) frosne bringebær. Hell over iskremrøren. Sett i fryseren over natten.
-
Trinn 3
Lag bringebærsaus: Kok opp vann og sukker i en kjele og kok til sirupen har store bobler. Ha i bringebærene (2/3 av posen). Gni bærene i væsken slik at du får en grov saus.
-
Trinn 4
Skjær isen i stykker og server med avkjølt bringebærsaus og friske bringebær.