Parmesanfries
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell potetene og skjær dem i fingertykke strimler. Ha dem oppi en stor bolle med iskaldt vann og sett bollen i kjøleskapet i 2 timer (hvis du har tid).
-
Trinn 2
Ha olje i en stor gryte til oljen står ca. 10 cm opp i gryten. Varm opp til oljen er 150° C – sjekk at temperaturen er riktig med et kjøkkentermometer. Sil vannet av potetene og tørk dem med kjøkke npapir.
-
Trinn 3
Stek potetene i oljen, litt om gangen, til kantene på potetene så vidt er sprø. Legg potetene på tørkepapir og la dem kjøles ned i 30 minutter.
-
Trinn 4
Skru av kokeplaten. Varm opp oljen igjen, denne gangen til 180 °C. Stek potetene til de er gylne og legg på kjøkkenpapir. Dryss på revet parmesan og salt og server.
Tips
Etter at potetene er stekt første gangen og deretter avkjølt, kan du godt oppbevare dem i kjøleskapet i noen timer før de skal stekes ferdig. Det er viktig å tørke potetene godt før steking, ellers kan du brenne deg på olje som spruter ut av gryten.