Fransk fiskesuppe «Bouillabaisse»
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp 2 dl vann i en kasserolle.
Ha i blåskjellene, sett på lokk og kok i ca. 4 minutter til blåskjellene har åpnet seg.
Sil kraften over i en bolle og ta vare på den.
Sett skjellene til side.
-
Trinn 2
Kutt fisken i store terninger. Knus krabbeklørne lett.
Hakk løk og fennikel, finhakk hvitløk og chili. Surr det mykt i olivenolje.
Hell på hvitvin eller hvitvinseddik og la det dampe ut.
Ha i safran eller gurkemeie, presset appelsin, revet appelsinskall og de hermetiske tomatene.
Bland godt og kok opp.
Tilsett fiskekraften og blåskjellkraften og kok opp. La koke noen minutter.
Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Rens ut skjellmaten i blåskjellene, men spar noen/mange med skjellet på.
Tilsett fiskestykker, reker og krabbeklør. La trekke i 3-4 minutter til fisken er ferdig.
Ha i blåskjellene på slutten av trekketiden. Pass på at alt blir varmt.
Server med hakket persille.
TIPS
Server gjerne med godt brød og aioli (se egen oppskrift).