Hopp til innhold

Fransk fiskesuppe «Bouillabaisse»

3.3 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
120 planlagt
Fransk fiskesuppe «Bouillabaisse»
Legg oppskrift
i handlelapp
En fiskesuppe som opprinnelig fiskerne i Frankrike kokte sammen av overskuddet fra dagens fangst. Mye fisk og mye smak!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Torskefilet (eller annen hvit fisk)
300 g
Laksefilet
1 kg
Blåskjell
400 g
Krabbeklør
300 g
Reker
1 stk
Løk
1 stk
Fennikel
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
0.5 stk
Saften av appelsin
1 ts
Finrevet appelsinskall
1 boks
Hermetiske tomater (400ml)
1 potte
Persille
2 ss
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik (eller 1 glass hvitvin)
1 ts
Gurkemeie (eller 0,5g safran)
2 terning
8-10dl fiskekraft (eventuelt vann pluss 2 stk. fiskebuljongterninger)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp 2 dl vann i en kasserolle.

Ha i blåskjellene, sett på lokk og kok i ca. 4 minutter til blåskjellene har åpnet seg.

Sil kraften over i en bolle og ta vare på den.

Sett skjellene til side.

Trinn 2

Kutt fisken i store terninger. Knus krabbeklørne lett.

Hakk løk og fennikel, finhakk hvitløk og chili. Surr det mykt i olivenolje.

Hell på hvitvin eller hvitvinseddik og la det dampe ut.

Ha i safran eller gurkemeie, presset appelsin, revet appelsinskall og de hermetiske tomatene.

Bland godt og kok opp.

Tilsett fiskekraften og blåskjellkraften og kok opp. La koke noen minutter.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Rens ut skjellmaten i blåskjellene, men spar noen/mange med skjellet på.

Tilsett fiskestykker, reker og krabbeklør. La trekke i 3-4 minutter til fisken er ferdig.

Ha i blåskjellene på slutten av trekketiden. Pass på at alt blir varmt.

Server med hakket persille.

TIPS

Server gjerne med godt brød og aioli (se egen oppskrift).