Hopp til innhold

Fransk fiskesuppe «Bouillabaisse»

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
125 planlagt
Fransk fiskesuppe «Bouillabaisse»

Fiskegryten bouillabaisse kommer fra Marseille og var opprinnelig de fattige fiskernes hverdagsmat. Det de hadde til overs av dagens fangst, ble tilsatt en tomatisert fiskesuppe. Bon appétit!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 gr
Torskefilet (eller annen hvit fisk)
300 gr
Laksefilet
1 kg
Blåskjell
400 gr
Krabbeklør
300 gr
Reker
1 stk
Løk
1 stk
Fennikel
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
0.5 stk
Saften av appelsin
1 ts
Finrevet appelsinskall
1 boks
Hermetiske tomater (400ml)
1 potte
Persille
2 ss
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik (eller 1 glass hvitvin)
1 ts
Gurkemeie (eller 0,5g safran)
2 terning
8-10dl fiskekraft (eventuelt vann pluss 2 stk. fiskebuljongterninger)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp 2 dl vann i en kasserolle.

Ha i blåskjellene, sett på lokk og kok i ca. 4 minutter til blåskjellene har åpnet seg.

Sil kraften over i en bolle og ta vare på den.

Sett skjellene til side.

Trinn 2

Kutt fisken i store terninger. Knus krabbeklørne lett.

Hakk løk og fennikel, finhakk hvitløk og chili. Surr det mykt i olivenolje.

Hell på hvitvin eller hvitvinseddik og la det dampe ut.

Ha i safran eller gurkemeie, presset appelsin, revet appelsinskall og de hermetiske tomatene.

Bland godt og kok opp.

Tilsett fiskekraften og blåskjellkraften og kok opp. La koke noen minutter.

Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Rens ut skjellmaten i blåskjellene, men spar noen/mange med skjellet på.

Tilsett fiskestykker, reker og krabbeklør. La trekke i 3-4 minutter til fisken er ferdig.

Ha i blåskjellene på slutten av trekketiden. Pass på at alt blir varmt.

Server med hakket persille.

TIPS

Server gjerne med godt brød og aioli (se egen oppskrift).