Blåskjell i asiatisk kokossaus

Blåskjell smaker ekstra godt om høsten. Prøv denne oppskriften på asiatisk blåskjell med smak av ingefær, hvitløk, kokosmelk og koriander. Serveres med ris eller loff.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Legg skjellene i kaldt vann. Fjern knuste skjell og de som flyter for mye. Ta bort «skjegget» på skjellene.
Trinn 2
Rens løk, hvitløk og ingefær. Skjær i skiver. Fres i en panne med olje. Ha i chili og blåskjellene. Hell over vann og limesaft, og sett på lokk. Kok opp og la skjellene dampe i 3 minutter til de åpner seg.
Trinn 3
Kast skjell som ikke åpner seg. Ta ut resten av skjellene, og hold dem varme på et serveringsfat. Ta vare på kraften.
Trinn 4
Tilsett kokosmelk i kraften, og smak til med fishsauce og sukker. Kok opp og jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.
Trinn 5
Hell sausen over skjellene og pynt med frisk koriander. Server gjerne litt ris eller skiver av loff til.
Denne oppskriften er laget av
Bent Stiansen