Hopp til innhold

Blåskjell i asiatisk kokossaus

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
61 planlagt
Blåskjell i asiatisk kokossaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Blåskjell smaker ekstra godt om høsten. Prøv denne oppskriften på asiatisk blåskjell med smak av ingefær, hvitløk, kokosmelk og koriander. Serveres med ris eller loff.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 kg
Blåskjell
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
50 g
Ingefær
2 stk
Chili
2 stk
Limesaft
1
Kokosmelk
1 ss
Maizena
2 ss
Fish sauce
1 dl
Frisk koriander
2 ss
Solsikkeolje
1 dl
Vann
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Legg skjellene i kaldt vann. Fjern knuste skjell og de som flyter for mye. Ta bort «skjegget» på skjellene.

Trinn 2

Rens løk, hvitløk og ingefær. Skjær i skiver. Fres i en panne med olje. Ha i chili og blåskjellene. Hell over vann og limesaft, og sett på lokk. Kok opp og la skjellene dampe i 3 minutter til de åpner seg.

Trinn 3

Kast skjell som ikke åpner seg. Ta ut resten av skjellene, og hold dem varme på et serveringsfat. Ta vare på kraften.

Trinn 4

Tilsett kokosmelk i kraften, og smak til med fishsauce og sukker. Kok opp og jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 5

Hell sausen over skjellene og pynt med frisk koriander. Server gjerne litt ris eller skiver av loff til.

Denne oppskriften er laget av

Bent Stiansen