Blåskjell i asiatisk kokossaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg skjellene i kaldt vann. Fjern knuste skjell og de som flyter for mye. Ta bort «skjegget» på skjellene.
-
Trinn 2
Rens løk, hvitløk og ingefær. Skjær i skiver. Fres i en panne med olje. Ha i chili og blåskjellene. Hell over vann og limesaft, og sett på lokk. Kok opp og la skjellene dampe i 3 minutter til de åpner seg.
-
Trinn 3
Kast skjell som ikke åpner seg. Ta ut resten av skjellene, og hold dem varme på et serveringsfat. Ta vare på kraften.
-
Trinn 4
Tilsett kokosmelk i kraften, og smak til med fishsauce og sukker. Kok opp og jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.
-
Trinn 5
Hell sausen over skjellene og pynt med frisk koriander. Server gjerne litt ris eller skiver av loff til.
Denne oppskriften er laget av
Bent Stiansen