Hopp til innhold

Kremet fiskesuppe med blåskjell

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
37 planlagt
Kremet fiskesuppe med blåskjell
Legg oppskrift
i handlelapp
En kremet og nydelig hjemmelaget fiskesuppe som virkelig varmer en kjølig høstkveld.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Laks
200 g
Torsk
1 kg
Blåskjell
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Purreløk
2 dl
Grønne erter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Fennikel
2 dl
Helmelk
3 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
1 potte
Frisk dill
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 l
Vann eller blåskjellkraft
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp 2 dl vann i en kasserolle. Ha i blåskjellene, sett på lokk og kok i ca. 4 minutter til blåskjellene har åpnet seg.

Sil kraften over i en bolle og ta vare på den.

Rens ut skjellmaten. Hold gjerne igjen noen med skjellet på. Sett til side.

Trinn 2

Kutt gulrøtter og purre i tynne ringer. Kutt fisken i passelige biter. Skrell og finhakk løk. Kutt fennikelen i strimler.

Surr løk og fennikel blankt og mykt i smør på lav varme i en kasserolle. Dryss over hvetemel og spe med melk og fløte og rør klumpfritt.

Tilsett blåskjellkraften og vann (tilsammen ca. 1,0 l.) gradvis mens du rører.

Kok opp og smak til med salt, pepper og presset sitron.

La suppen småkoke noen minutter før du tilsetter grønnsakene. La grønnsakene koke med til de er nesten møre, det tar bare noen minutter.

Trinn 3

Tilsett fiskebitene. La suppen få et oppkok og la trekke i ca. 5 minutter til fisken er ferdig.

Ha i ønsket mengde av de i de rensede blåskjellene på slutten av trekketiden. Hvis du synes det er litt mye, server resten ved siden av.

Server med hakket dill.