Hopp til innhold

Skalldyrsalat med reker og kamskjell

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
22 ingredienser
68 planlagt
Skalldyrsalat med reker og kamskjell

Skalldyrsalat med reker, kamskjell og mango- og limesalsa passer fint som en lett middag eller en deilig forrett. La gjerne skalldyrene marinere dagen før for ekstra god smak.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

12 stk
Reker, frosne
12 stk
Kamskjell, frosne
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Mango- og limesalsa

2 stk
Mango
1 stk
Lime
1 stk
Chili, hakket
1 ss
Ingefær, hakket
1 ss
Honning, flytende

Yoghurtdressing med koriander

0.5 potte
Koriander
2 dl
Yoghurt naturell
2 ss
Limesaft
1 ss
Sukker
0.3 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Stangsellerisalat 

2
Stangselleri
1 pose
Ruccula
1 ss
Sitronsaft
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tin rekene og kamskjell. Skrell rekene. Bland hakket hvitløk og chili i olivenolje. Bland skalldyrene med oljen og la de marinere i minst 30 minutter.

Trinn 2

Lag mango- og limesalsa: Skrell mangoen og kutt i små terninger. Bland med saften av lime, flytende honning, hakket chili og ingefær. 

Trinn 3

Lag koriander- og yoghurtdressing: Finhakk koriander og bland med yoghurt, limesaft, sukker, salt og pepper. 

Trinn 4

Lag stangsellerisalat: Skrell lange strimler stangselleri med en potetskreller, og legg i iskaldt vann. Tørk strimlene og bland med ruccola, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Trinn 5

Varm en stekepanne og stek skalldyrene 1 minutt på hver side. Smak til med salt. Anrett i midten av tallerkenen sammen med stangsellerisalat, mangosalsa og yoghurtdressing. 

TIPS!

Stangselleristrimlene kan også legges i kaldt vann dagen før.