Hopp til innhold

Skalldyrsalat med reker og kamskjell

4.5 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
22 ingredienser
68 planlagt
Skalldyrsalat med reker og kamskjell

Skalldyrsalat med reker, kamskjell og mango- og limesalsa passer fint som en lett middag eller en deilig forrett. La gjerne skalldyrene marinere dagen før for ekstra god smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

12 stk
Reker, frosne
12 stk
Kamskjell, frosne
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Mango- og limesalsa

2 stk
Mango
1 stk
Lime
1 stk
Chili, hakket
1 ss
Ingefær, hakket
1 ss
Honning, flytende

Yoghurtdressing med koriander

0.5 potte
Koriander
2 dl
Yoghurt naturell
2 ss
Limesaft
1 ss
Sukker
0.3 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Stangsellerisalat 

2
Stangselleri
1 pose
Ruccula
1 ss
Sitronsaft
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tin rekene og kamskjell. Skrell rekene. Bland hakket hvitløk og chili i olivenolje. Bland skalldyrene med oljen og la de marinere i minst 30 minutter.

Trinn 2

Lag mango- og limesalsa: Skrell mangoen og kutt i små terninger. Bland med saften av lime, flytende honning, hakket chili og ingefær. 

Trinn 3

Lag koriander- og yoghurtdressing: Finhakk koriander og bland med yoghurt, limesaft, sukker, salt og pepper. 

Trinn 4

Lag stangsellerisalat: Skrell lange strimler stangselleri med en potetskreller, og legg i iskaldt vann. Tørk strimlene og bland med ruccola, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Trinn 5

Varm en stekepanne og stek skalldyrene 1 minutt på hver side. Smak til med salt. Anrett i midten av tallerkenen sammen med stangsellerisalat, mangosalsa og yoghurtdressing. 

TIPS!

Stangselleristrimlene kan også legges i kaldt vann dagen før.