Hopp til innhold

Marinerte reker i hjertesalat

3.7 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
351 planlagt
Marinerte reker i hjertesalat

Enkel oppskrift på en frisk og lett sommersalat med ferske reker, koriander og ingefær.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.6 kg
Reker (fersk eller fryst)
100 gr
Ingefær, revet
3 fedd
Hvitløk
2 stk
Sjalottløk (eller 1 stk. rødløk)
2 stk
Rød chili
5
Vårløk
2 stk
Sitron
1 neve
Fersk koriander
1 pk
Hjertesalat
2 ts
Salt
2 klype
Nykvernet sort pepper
0.5 dl
Olivenolje
3 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell rekene.

Trinn 2

Vask hjertesalaten og del salatbladene hver for seg. Spre de utover et brett eller en stor tallerken.

Trinn 3

Finhakk hvitløk. Skjær chili og løk i små terninger. Kutt vårløken i tynne strimler.

Trinn 4

Skjær sitronen i to. Grill dem med snittflaten ned på direkte varme på grillen et par minutter. Eventuelt stek i en tørr stekepanne til sitronen har fått en gylden stekeflate.

Trinn 5

Bland hvitløk, løk, chili og vårløk med de resten av ingrediensene. Vend inn rekene.

Trinn 6

Legg en raus mengde av rekeblandingen i hver av hjertesalatbladene. Skvis den grillede sitronen over. Topp gjerne med en chilimajones eller litt hot sauce for ekstra kick.

TIPS!

Ta vare på skallet fra rekene og legg i fryseren. Dette kan brukes som base til å lage en deilig skalldyrsuppe en annen gang.