Marinerte reker i hjertesalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell rekene.
-
Trinn 2
Vask hjertesalaten og del salatbladene hver for seg. Spre de utover et brett eller en stor tallerken.
-
Trinn 3
Finhakk hvitløk. Skjær chili og løk i små terninger. Kutt vårløken i tynne strimler.
-
Trinn 4
Skjær sitronen i to. Grill dem med snittflaten ned på direkte varme på grillen et par minutter. Eventuelt stek i en tørr stekepanne til sitronen har fått en gylden stekeflate.
-
Trinn 5
Bland hvitløk, løk, chili og vårløk med de resten av ingrediensene. Vend inn rekene.
-
Trinn 6
Legg en raus mengde av rekeblandingen i hver av hjertesalatbladene. Skvis den grillede sitronen over. Topp gjerne med en chilimajones eller litt hot sauce for ekstra kick.
TIPS!
Ta vare på skallet fra rekene og legg i fryseren. Dette kan brukes som base til å lage en deilig skalldyrsuppe en annen gang.