Skagenrøre | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Skagenrøre

4.5 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
Skagenrøre
Stjernen på koldtbordet er skålen med skagenrøre. Slik lager du den hjemme på ditt egen kjøkken på bare 15 minutter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
1

Ingredienser

200 gr
Krepsehaler i lake
200 gr
Pillede reker (fra boks eller ferske)
3 ss
Rødløk, finhakket
2 ss
Dill, hakket
1 dl
Majones
1 dl
Crème fraîche
1 ss
Dijonsennep
3 ss
Rogn
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Gressløk, hakket
1 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Sil av laken på krepsehalene og rekene (hvis du bruker reker i lake). La de renne godt av i et dørslag. Press forsiktig litt papir mot skalldyrene for å få ut maks fuktighet

Trinn 2

Bland majones, sennep, Crème Fraîche, finhakket rødløk og dill. Vend inn skalldyr og rogn. Spar litt rogn til pynt. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Ha skagenrøre i en skål og dryss over hakket gressløk og resten av rognen. Skjær sitron i båter og server ved siden av.

Serveringstips

Toast, Melbatoast eller kjeks passer godt til skagenrøre.