Skagenrøre | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Skagenrøre

4.6 i snitt
Skagenrøre
Stjernen på koldtbordet er skålen med skagenrøre. Slik lager du den hjemme på ditt egen kjøkken på bare 15 minutter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
1

Ingredienser

200 gr
Krepsehaler i lake
200 gr
Pillede reker (fra boks eller ferske)
3 ss
Rødløk, finhakket
2 ss
Dill, hakket
1 dl
Majones
1 dl
Crème fraîche
1 ss
Dijonsennep
3 ss
Rogn
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Gressløk, hakket
1 stk
Sitron

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sil av laken på krepsehalene og rekene (hvis du bruker reker i lake). La de renne godt av i et dørslag. Press forsiktig litt papir mot skalldyrene for å få ut maks fuktighet

  2. Trinn 2

    Bland majones, sennep, Crème Fraîche, finhakket rødløk og dill. Vend inn skalldyr og rogn. Spar litt rogn til pynt. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Ha skagenrøre i en skål og dryss over hakket gressløk og resten av rognen. Skjær sitron i båter og server ved siden av.

Serveringstips

Toast, Melbatoast eller kjeks passer godt til skagenrøre.