Pepperstekt andebryst med rødvinsjy
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place.
-
Trinn 2
Renskjær andebrystene og strip opp gjennom fettet. Brun med fettsiden ned i tørr og varm panne i 1-2 minutter til de er gylne og crispe. Snu dem med kjøttsiden ned i 10 sekunder og legg over på stekebrett. Krydre med knust, sort pepper og maldonsalt. Stek videre i ovnen ved 180°C i 8-10 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 58°C. Ta ut og la det hvile i 4-5 minutter. Skjæres opp i små kakestykker.
-
Trinn 3
Skrell søtpoteter og del i grove biter. Legg bitene i en kjele, fyll på med vann og tilsett appelsinskall og -saft. Kok under lokk til det er mørt. Sil godt av, press ut vannet. Kjør søtpotetene med smøret i en blender til glatt puré. Smak til med salt.
-
Trinn 4
Ha finkuttet sjalottløk i en kjele, tilsett rødvin og kok inn til ca. ½ dl. Ha i sirup, rosiner, rødvinseddik og knust, sort pepper. Tilsett kyllingbuljong (4 dl vann pr. terning) og kok inn til ca. 2 dl. Sil av og rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Kutt reddikene i 2 eller 4 og kok dem sammen med aspargesbønnene i lettsaltet vann, til de er knapt møre. Sil av og smelt inn smøret. Server andebryst, aspargesbønner og søtpotetpuré og topp med rødvinssjyen.
Det er viktig å snitte ned i andefettet. Jo tetter du snitter, desto crispere blir fettet når det er ferdig stekt.