Braisert lammeskank med ruccolastappe

Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, mer presist – leggen. Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Prøv selv!
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
0
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place rotgrønnsaker: Skrell og skjær gulrot, kålrot og sellerirot i fine terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av vannet og vend inn smør og finhakket persille.
Trinn 2
Mise en place potet- og ruccolastappe.
Trinn 3
Skrell og kok mandelpoteter uten salt. Sil av vannet og knus potetene lett. Rør inn smør og melk. Smak til med salt. Vend inn vaskede ruccola før servering.
Trinn 4
Sett ovnen på 180°C. Varm skankene med kraften i pakken sammen med grovhakket hvitløk i en ildfast form. La skankene stå i ovnen i 40 minutter. Ta av kraften og jevn den lett med maizenna rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
Prøv også