Hopp til innhold

Braisert lammeskank med ruccolastappe

3.3 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
418 planlagt
Braisert lammeskank med ruccolastappe

Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, mer presist – leggen. Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Lammeskank

700 gr
Lammeskank, ferdig stekt
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Maizenna

Rotgrønnsaker

150 gr
Smør
1 ss
Persille
133 gr
Kålrot
133 gr
Gulrot
133 gr
Sellerirot

Potet- og rucculastappe

1 kg
Poteter, løsvekt
1 dl
Helmelk
1 pk
Rucculasalat

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place rotgrønnsaker: Skrell og skjær gulrot, kålrot og sellerirot i fine terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av vannet og vend inn smør og finhakket persille.

Trinn 2

Mise en place potet- og ruccolastappe.

Trinn 3

Skrell og kok mandelpoteter uten salt. Sil av vannet og knus potetene lett. Rør inn smør og melk. Smak til med salt. Vend inn vaskede ruccola før servering.

Trinn 4

Sett ovnen på 180°C. Varm skankene med kraften i pakken sammen med grovhakket hvitløk i en ildfast form. La skankene stå i ovnen i 40 minutter. Ta av kraften og jevn den lett med maizenna rørt ut i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.