Ovnsbakt lammeskank med potetpuré | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammeskank Ovnsbakt lammeskank med potetpuré

Ovnsbakt lammeskank med potetpuré

3.4 i snitt
Ovnsbakt lammeskank med potetpuré
Så lenge du kan få lammeskankene ferdig bakte, er det enkelt å glede seg over dem selv om tiden er knapp. Bakt sammen med tomatiserte gulrøtter, persillerøtter og småløk, og servert sammen med grov mandelpure, får du både en original, sunn og velsmakende middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ovnsbakt lammeskank

1 boks
Tomater, hakkede
200 gr
Gulrøtter
200 gr
Persillerøtter
200 gr
Løk, små
0.3 potte
Basilikum, grovstrimlet
4 stk
Lammeskanker

Mandelpotetpure

500 gr
Mandelpoteter
1 dl
Fløte
1 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pakk ut de ferdigbakte lammeskankene og legg dem på et ildfast fat. Ha lammekraften i en kjele med en boks hakkede tomater.

  2. Trinn 2

    Skrell grønnsakene og del dem i 1 cm tykke skiver. Småløken skrelles. Grønnsakene has i en kjele med kraft og en boks hakkede tomater. Kokes opp og småkokes i fem minutter. Hell sausen over lammeskankene og sett formen i ovnen i 25 minutter for baking ved 180 grader varmluft.

  3. Trinn 3

    Ved servering drysses formen med grovhakket frisk basilikum og serveres med mandelpotetmos.

  4. Trinn 4

    Mandelpotetpure: Skrell potetene og kok dem i vann til de er møre og går i stykker, ca. 15 minutter. Visp mosen grov med en visp. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen. Potetpureen skal være ganske løs og særdeles smakfull.

Tips

Hvis du liker en litt fyldigere saus, kan du tilsette et beger creme fraiche i sausen.