Ovnsbakt lammeskank med potetpuré

Så lenge du kan få lammeskankene ferdig bakte, er det enkelt å glede seg over dem selv om tiden er knapp. Bakt sammen med tomatiserte gulrøtter, persillerøtter og småløk, og servert sammen med grov mandelpure, får du både en original, sunn og velsmakende middag.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pakk ut de ferdigbakte lammeskankene og legg dem på et ildfast fat. Ha lammekraften i en kjele med en boks hakkede tomater.
Trinn 2
Skrell grønnsakene og del dem i 1 cm tykke skiver. Småløken skrelles. Grønnsakene has i en kjele med kraft og en boks hakkede tomater. Kokes opp og småkokes i fem minutter. Hell sausen over lammeskankene og sett formen i ovnen i 25 minutter for baking ved 180 grader varmluft.
Trinn 3
Ved servering drysses formen med grovhakket frisk basilikum og serveres med mandelpotetmos.
Trinn 4
Mandelpotetpure: Skrell potetene og kok dem i vann til de er møre og går i stykker, ca. 15 minutter. Visp mosen grov med en visp. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen. Potetpureen skal være ganske løs og særdeles smakfull.
Tips
Hvis du liker en litt fyldigere saus, kan du tilsette et beger creme fraiche i sausen.