Hopp til innhold

Lammeskank med indisk curry

4.8 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
402 planlagt
Lammeskank med indisk curry

En eksotisk vri på norsk lam. Inviter gjestene på en smakfull aften med denne oppskriften på lammeskank og indisk curry. Server med ris.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Lammeskanker
2 stk
Løk
200 gr
Cherrytomater
1 dl
Ris til servering

Currysaus

1 ss
Karri
1 ts
Cummin, hele frø
1 ts
Cayennepepper, malt
1 ss
Tomatpuré
2 stk
Løk
5 fedd
Hvitløk
1 ss
Ingefær
1 stk
Eple
30 gr
Cashewnøtter
2 stk
Buljongterninger
3 dl
Yoghurt, naturell
1 stk
Chili (valgfritt)
0.5 dl
Solsikkeolje
10 stk
Pepperkorn
2 ts
Sukker
4 dl
Vann
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Varm en kjele med solsikkeolje. Tilsett karri, cummin, pepperkorn, cayennepepper og tomatpuré. Fres i ett minutt.

Trinn 2

Rens løk, hvitløk, ingefær, eple og cashewnøtter. Kjør til puré i en foodprosessor eller med blender.

Trinn 3

Ha puréen i krydderblandingen og stek i to minutter. Tilsett sukker, vann, buljongterning og yoghurt. Kok i 15 minutter til sausen tykner. Smak til med salt og chili.

Trinn 4

Tilsett ferdigbakte lammeskanker, hele cherrytomater og store biter med løk.
Kok opp og la småkoke i 15 minutter. Server med kokt basmatiris.

Tips

Bruk ferdig sous vide bakte lammeskanker fra Nordfjord.