Andebryst med appelsinkokt løk
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Snitt jevnt og tett ned i andefettet. Brun andebrystene med fettsiden ned i tørr panne til de er crispe. Snu dem raskt og legg dem over på et stekebrett. Krydre med Maldon salt og grovkvernet sort pepper. Etterstek andebrystene i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Ta dem ut og la hvile på et lunt sted i 5 minutter. Skjær opp i 5 mm tykke skiver.
-
Trinn 2
Kutt løken i 5 mm tykke skiver. Skrell og del eplet i 12 båter. Surr løken blank i smør. Tilsett appelsinsaft og eplebåter. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter til eplene er møre.
-
Trinn 3
Sil kraften over i en liten kasserolle. Tilsett honning og rødvinsaus og kok opp. Rør inn smøret og smak til med Maldon salt og nykvernet sort pepper.
-
Trinn 4
Ha spinaten i pannen med litt olje og rør til den faller sammen. La bønnene få to minutter i kokende vann og vend dem deretter raskt i en panne med smør. Server andebryst med appelsinkokt løk, sautert spinat og blansjerte smørstekte bønner.