Smasha poteter med rømmedressing

Smasha poteter er perfekt tilbehør til kjøtt, fisk og kylling, eller som en egen forrett. Sprø på utsiden og toppet med en smaksrik rømmedressing.
Antall personer
2 voksne
2 barn
Slik gjør du
Trinn 1
Vask potetene godt, og kok i saltet vann med skallet på. Ca. 20-40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.
Trinn 2
Lag dressingen: Kutt rødløk og sylteagurk i små terninger. Bland rømme, majones, sennep, løk, sylteagurk, salt og dill i en skål.
Trinn 3
Bruk en tresleiv til å knuse de varme potetene, slik at de sprekker opp og blir flate. Stek dem gylne i en varm stekepanne med litt nøytral olje, ca. 2 minutter på hver side.
Trinn 4
Legg potetene utover et serveringsfat og fordel dressingen fra skålen raust over.
TIPS!
Bruk en kniv eller gaffel for å kjenne om potetene er ferdigkokt. Møre poteter skal være enkle å stikke igjennom.
Prøv også