Smasha poteter med rømmedressing

Smasha poteter er perfekt tilbehør til kjøtt, fisk og kylling, eller som en egen forrett. Sprø på utsiden og toppet med en smaksrik rømmedressing.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Vask potetene godt, og kok i saltet vann med skallet på. Ca. 20-40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.
Trinn 2
Lag dressingen: Kutt rødløk og sylteagurk i små terninger. Bland rømme, majones, sennep, løk, sylteagurk, salt og dill i en skål.
Trinn 3
Bruk en tresleiv til å knuse de varme potetene, slik at de sprekker opp og blir flate. Stek dem gylne i en varm stekepanne med litt nøytral olje, ca. 2 minutter på hver side.
Trinn 4
Legg potetene utover et serveringsfat og fordel dressingen fra skålen raust over.
TIPS!
Bruk en kniv eller gaffel for å kjenne om potetene er ferdigkokt. Møre poteter skal være enkle å stikke igjennom.