Asparges med egg og rømmedressing

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag urtekrutonger: Skjær skiver av brød eller loff. Skjær av skorpene, og del skivene i 1 cm. terninger. Ha olivenolje i en panne. Finhakk hvitløk og fres i pannen sammen med timian eller rosmarin i ett minutt. Tilsett terninger av brød eller loff. Stek til krutongene er lysebrune og sprø. Rør godt, så hvitløk og krydder fester seg til alle brødterningene. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Lag rømmedressing: Bland alle ingrediensene sammen, og smak til. Pass på at dressingen blir litt sur-søt. Tilsett gjerne friske, grønne urter hvis du har.
-
Trinn 3
Brekk av den nederste delen av aspargesen som er hard og trenete. Kok opp 2 liter vann med 2 ss salt. Kok asparges i 4 minutter. Legg dem på et fat.
-
Trinn 4
Kok egg i 7 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell. Del eggene i to og anrett på fatet. Legg på ruccula og rikelig med brødkrutonger. Server hjemmelaget rømmedressing ved siden av.