Surkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Surkål

3.6 i snitt
Surkål
Hjemmelaget surkål er julematens viktigste tilbehør! Gjør som Stiansen og smak surkålen til med ribbefett. Da blir den ekstra smakfull.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Surkål

1.5 kg
Hvitkål
2 ss
Karve
2 dl
Hvit eddik 7 %
2 dl
Sukker
1 l
Vann
1 ss
Salt
1 ts
Malt hvit pepper
1 dl
Ribbefett

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del kålen i fire og skjær vekk kålmargen. Finsnitt kålen. Ha i en kjele med vann, eddik, sukker, salt, karve og pepper.

  2. Trinn 2

    Kok surkålen under lokk i en time til den er mør og en del av vannet har fordampet. Vend inn litt ribbefett for å runde av smaken på surkålen før servering.