Hopp til innhold

Julens beste pepperkakedeig

4.8 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
45 planlagt
Julens beste pepperkakedeig

Julens beste pepperkakedeig lager du enkelt selv. Å bake pepperkaker er en aktivitet i førjulstiden som er koselig for store og små. Her er mesterkokk Bent Stiansens enkle og gode pepperkakeoppskrift.

Velg antall personer

Voksne
1
Barn
0

Ingredienser

Pepperkakedeig

190 gr
Lys sirup
2 ts
Ingefær, malt
1 ts
Nellik, malt
2 ts
Kardemomme, malt
1 ts
Sort pepper, malt
0.5 ss
Natron
1 stk
Egg
125 gr
Sukker
0.5 ss
Kanel, malt
125 gr
Smør
350 gr
Hvetemel
1 neve
Ønsket pynt, f.eks seigmenn eller nonstop

Pynt

150 gr
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp sukker og sirup, og la koke i 5 minutter til det er lysebrunt. Ta blanding av platen og avkjøl i 5 minutter. Tilsett krydder til blandingen. Bland sammen og tilsett natron. La bruse litt.

Trinn 2

Ha alt i en blandemaskin, og tilsett smør og egg. Tilsett mel til slutt – litt etter litt. La deigen blandes i 5 minutter til en fast og fin deig.

Trinn 3

Ta deigen ut av blandebollen og pakk den inn i plastfolie. La gjerne deigen hvile i kjøleskapet til neste dag.

Trinn 4

Lag pepperkaker: Elt deigen og kjevle den ut til ca 3 mm tykkelse. Stikk ut ulike figurer med pepperkakeformer. Stek i 6-7 minutter på 180 grader varmluft til gyllenbrune. Avkjøl på en rist.

Trinn 5

Når pepperkakene er avkjølt pyntes de med melis og ønsket pynt.