Julens beste pepperkakedeig
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp sukker og sirup, og la koke i 5 minutter til det er lysebrunt. Ta blanding av platen og avkjøl i 5 minutter. Tilsett krydder til blandingen. Bland sammen og tilsett natron. La bruse litt.
-
Trinn 2
Ha alt i en blandemaskin, og tilsett smør og egg. Tilsett mel til slutt – litt etter litt. La deigen blandes i 5 minutter til en fast og fin deig.
-
Trinn 3
Ta deigen ut av blandebollen og pakk den inn i plastfolie. La gjerne deigen hvile i kjøleskapet til neste dag.
-
Trinn 4
Lag pepperkaker: Elt deigen og kjevle den ut til ca 3 mm tykkelse. Stikk ut ulike figurer med pepperkakeformer. Stek i 6-7 minutter på 180 grader varmluft til gyllenbrune. Avkjøl på en rist.
-
Trinn 5
Når pepperkakene er avkjølt pyntes de med melis og ønsket pynt.