Langtidsstekt ribbe med Coca-Cola-glaze | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Ribbe Langtidsstekt ribbe med Coca-Cola-glaze

Langtidsstekt ribbe med Coca-Cola-glaze

4.0 i snitt
Langtidsstekt ribbe med Coca-Cola-glaze
Coca-Cola og ribbe er en perfekt kombo! Den deilige smaken er det perfekte utgangspunktet for en velsmakende, klissete glaze som smaker nydelig på juleribben. Serveres med rødkålsslaw med klementin og grønnkål.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

2 kg
Tynnribbe
1 ss
Salt
0.5 ss
Pepper
1.2 l
Coca-Cola Original Taste
1 stk
Appelsin, skall og saft
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Stjerneanis
0.5 stk
Kanelstang

Rødkålsslaw med klementin og grønnkål

0.33 stk
Rødkål
1 neve
Grønnkål
2 stk
Klementiner
1 ts
Dijonsennep
1 klype
Flaksalt
2 ss
Olivenolje
3 ss
Sitronsaft

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Finn frem en ildfast form som kan romme hele ribben. Tørk ribben godt. Er den rutet, gå over og se at det er gjort ordentlig. Hvis ikke ruter du den selv. Bruk gjerne en tapetkniv. Rut kun i svoren og fettet, ikke i kjøttet.

 2. Trinn 2

  Legg stjerneanis, kanelstang og hele hvitløksfedd i formen. Skjær løken i båter og legg i formen. Skjær strimler av appelsinskallet (fra en halv appelsin) med en grønnsakskreller. Legg i formen. Press saften fra hele appelsinen og ha i langpannen sammen med 1 liter Coca-Cola (Original Taste). Legg ribben i væsken (med svoren opp) og la marinere en time på benken.

 3. Trinn 3

  Lag rødkålsslaw med klementin og grønnkål: Strimle rødkål og grønnkål. Skjær fileter av klementinene slik at du ikke får med skinnet. Bland rødkål og grønnkål. Bland sammen sennep, salt, olje og sitronsaft. Vend inn kålen og klementinbåtene.

 4. Trinn 4

  Sett ovnen på 90 grader, varmluft. Tørk ribben og gni godt inn med salt og pepper. Sett ribben med svoren opp på en rist over formen og sett den midt i ovnen. La stå i fem timer. Ta ut ribben mens du skrur opp temperaturen i ovnen til 225 grader, varmluft.

 5. Trinn 5

  Sil av væsken og ha den i en gryte. Ta bort krydder, løk og appelsinskall. Sett ribben tilbake i ovnen. Skum av overflødig fett fra væsken i gryten. Det er det blanke laget som legger seg på overflaten. Det kan være det er mye av det. Kok inn Coca-Cola-kraften til den har en glaze-aktig konsistens. Parallelt koker du inn 2 dl Coca-Cola (Original Taste) til den tykner. Bland begge væskene.

 6. Trinn 6

  Ta ut ribben når glazen er ferdig. Pensle glazen på ribben (ikke svoren). Sett ribben tilbake i ovnen. Følg med på svoren. Har den ikke poppet til nå skrur du på grillelementene i noen minutter mens du passer på.

 7. Trinn 7

  Kok opp ribbeglazen og pensle ribben igjen når den er ferdig og hviler på benken. Server resten av glazen til ribben.