Bent Stiansens juleribbe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Ribbe Bent Stiansens juleribbe

Bent Stiansens juleribbe

3.6 i snitt
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
12 ingredienser
820 planlagt
Bent Stiansens juleribbe
For mange er ribba en stor juletradisjon, og derfor er en god juleribbe svært viktig. Start forberedelsene i god tid og følg Bent Stiansens råd i denne oppskriften. Da er du langt på vei mot den perfekte juleribba med sprø svor og som smaker himmelsk!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Ribbe

3.2 kg
Tynnribbe, fersk
1 stk
Aluminiumsfolie

Ferdig tilbehør

800 gr
Medisterkaker
2 pk
Surkål
3 pose
Ribbesaus
2 stk
Julepølse
2 pk
Rødkål

Stekte epler og svisker

2 stk
Syrlige epler
1 boks
Svisker
2 ss
Smør
1 ss
Sukker
2 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Forberedelser: Start gjerne 1–3 dager før. Skjær et rutemønster i svoren og krydre med salt og pepper. Lag gjerne rutemønsteret parallelt med ribbeina, slik at det blir lettere å skjære pene stykker. Dekk til og sett kjølig.

Trinn 2

Steking: Start med ribbestekingen 3–4 timer før maten skal på bordet. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Når ovnen er varm, legg ribben med svoren ned i en smurt langpanne med 5 dl vann. Dekk pannen med aluminiumsfolie slik at det er helt tett. Stek ribben nederst i ovnen.

Trinn 3

Ta ut av stekeovnen etter ca. 50 minutter. Lag en forhøyning av aluminiumsfolie på en rist. Plasser ribben over slik at den ligger som en bue. Sett risten i langpannen og ha i 1 liter vann.

Trinn 4

(Du kan rute ribben nå om det ikke allerede er gjort).

Stek ribben ved 180 grader på over- og undervarme, i ca. 1,5 time. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs. Etter 1,5 time, skru opp temperaturen til 230 grader, over- og undervarme. Stek videre i 30 minutter.

Legg medisterkaker og julepølser i ovnen sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Trinn 5

For sprø svor: De siste 3–5 minuttene setter du grillelementet på fullt. Plasser ribben nederst i ovnen og la svoren puffes opp. Sitt ved ovnen og følg med så ribben ikke brenner seg. La hvile i 30 minutter før ribben skjæres opp i pene stykker.

Trinn 6

Stekte epler: Skrell eplene og del hvert eple i 8 båter. Varm smør i en stekepanne til nøttebrunt. Ha i eplebåter og sukker. Stek til de er gyllenbrune og lett karamelliserte. Det tar rundt 3 minutter. Serveres varme.

Trinn 7

Svisker: Ha vann og svisker i en liten til middels kjele. La ligge et par timer. Kok opp og server varme til juleribba.

Trinn 8

Tilbehør: Varm opp rødkål, surkål og brun saus etter anvisning på pakken.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.