Bent Stiansens juleribbe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Ribbe Bent Stiansens juleribbe

Bent Stiansens juleribbe

3.5 i snitt
Bent Stiansens juleribbe
For mange er ribba en stor juletradisjon, og derfor er en god juleribbe svært viktig. Start forberedelsene i god tid og følg Bent Stiansens råd i denne oppskriften. Da er du langt på vei mot den perfekte juleribba med sprø svor og som smaker himmelsk!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Ribbe

3.2 kg
Tynnribbe, fersk
1 stk
Aluminiumsfolie

Ferdig tilbehør

800 gr
Medisterkaker
2 pk
Surkål
3 pose
Ribbesaus
2 stk
Julepølse
2 pk
Rødkål

Stekte epler og svisker

2 stk
Syrlige epler
1 boks
Svisker
2 ss
Smør
1 ss
Sukker
2 dl
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forberedelser: Start gjerne 1–3 dager før. Skjær et rutemønster i svoren og krydre med salt og pepper. Lag gjerne rutemønsteret parallelt med ribbeina, slik at det blir lettere å skjære pene stykker. Dekk til og sett kjølig.

  2. Trinn 2

    Steking: Start med ribbestekingen 3–4 timer før maten skal på bordet. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

    Når ovnen er varm, legg ribben med svoren ned i en smurt langpanne med 5 dl vann. Dekk pannen med aluminiumsfolie slik at det er helt tett. Stek ribben nederst i ovnen.

  3. Trinn 3

    Ta ut av stekeovnen etter ca. 50 minutter. Lag en forhøyning av aluminiumsfolie på en rist. Plasser ribben over slik at den ligger som en bue. Sett risten i langpannen og ha i 1 liter vann.

  4. Trinn 4

    (Du kan rute ribben nå om det ikke allerede er gjort).

    Stek ribben ved 180 grader på over- og undervarme, i ca. 1,5 time. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs. Etter 1,5 time, skru opp temperaturen til 230 grader, over- og undervarme. Stek videre i 30 minutter.

    Legg medisterkaker og julepølser i ovnen sammen med ribba de siste 20 minuttene.

  5. Trinn 5

    For sprø svor: De siste 3–5 minuttene setter du grillelementet på fullt. Plasser ribben nederst i ovnen og la svoren puffes opp. Sitt ved ovnen og følg med så ribben ikke brenner seg. La hvile i 30 minutter før ribben skjæres opp i pene stykker.

  6. Trinn 6

    Stekte epler: Skrell eplene og del hvert eple i 8 båter. Varm smør i en stekepanne til nøttebrunt. Ha i eplebåter og sukker. Stek til de er gyllenbrune og lett karamelliserte. Det tar rundt 3 minutter. Serveres varme.

  7. Trinn 7

    Svisker: Ha vann og svisker i en liten til middels kjele. La ligge et par timer. Kok opp og server varme til juleribba.

  8. Trinn 8

    Tilbehør: Varm opp rødkål, surkål og brun saus etter anvisning på pakken.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.