Bent Stiansens ribbesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Bent Stiansens ribbesaus

3.5 i snitt
Bent Stiansens ribbesaus
Bent Stiansens ribbesaus er en hjemmelaget brun saus med kraft og fett fra ribbestekingen. I kombinasjon med frisk solbærsirup blir det en smakfull saus. Du kan gjerne bruke smør om du ikke lager ribbe.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Ribbesaus

1 ss
Sitronsaft
1 stk
Buljongterning
2 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
0.5 dl
Solbærsirup
1.5 l
Stekekraft ispedd vann (fra ribben)
2 ss
Stekefett

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lager du ribbe samtidig, kan du spare kraften fra ribbestekingen. Skum bare bort fettet først. Dette brukes til jevning til sausen, rødkål og surkål.

  2. Trinn 2

    Mål opp 1 liter vann, eventuelt kraft fra ribbesteking og en buljongterning. Har du ikke kraft kan du bruke litt mer buljong eller fond.

  3. Trinn 3

    Ha et par spiseskjeer smør eller eventuelt fett fra ribbestekingen i en kjele. Ha i mel og rør rundt til det blir brunt. Følg godt med slik at det ikke brenner seg. Spe på med kraft og rør godt om underveis å unngå klumper. Sausen skal kokes ned til ca. 7 dl.

  4. Trinn 4

    Smak til underveis med solbærsirup og sitronsaft, samt salt og nykvernet pepper.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.