Hopp til innhold

Bent Stiansens ribbesaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
536 planlagt
Bent Stiansens ribbesaus

Bent Stiansens ribbesaus er en hjemmelaget brun saus med kraft og fett fra ribbestekingen. Du kan gjerne bruke smør om du ikke lager ribbe.

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Ribbesaus

1 ss
Ripsgele
1 ss
Sitronsaft
1 terning
Buljong
2 ss
Hvetemel
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
0.5 dl
Solbærsirup
1 l
Stekekraft ispedd vann (fra ribben)
2 ss
Stekefett

Slik gjør du

Trinn 1

Mål opp 1 liter vann, eventuelt kraft fra ribbesteking og en buljongterning. Har du ikke kraft kan du bruke litt mer buljong eller fond.

Trinn 2

Lager du ribbe samtidig, kan du spare kraften fra ribbestekingen. Skum bare bort fettet først. Dette brukes til jevning til sausen, rødkål og surkål.

Trinn 3

Ha et par spiseskjeer smør eller eventuelt fett fra ribbestekingen i en kjele. Ha i mel og rør rundt til det blir brunt. Følg godt med slik at det ikke brenner seg. Spe på med kraft og rør godt om underveis å unngå klumper. Sausen skal kokes ned til ca. 7 dl.

Trinn 4

Smak til underveis med solbærsirup eller portvin og/eller ripsgele og sitronsaft, samt salt og nykvernet pepper.