Bent Stiansens ribbesaus
![Bent Stiansens ribbesaus](https://www.rema.no/wordpress/wp-content/uploads/2022/10/REMA1000_SP12_Ribbesaus_2.jpg)
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lager du ribbe samtidig, kan du spare kraften fra ribbestekingen. Skum bare bort fettet først. Dette brukes til jevning til sausen, rødkål og surkål.
-
Trinn 2
Mål opp 1 liter vann, eventuelt kraft fra ribbesteking og en buljongterning. Har du ikke kraft kan du bruke litt mer buljong eller fond.
-
Trinn 3
Ha et par spiseskjeer smør eller eventuelt fett fra ribbestekingen i en kjele. Ha i mel og rør rundt til det blir brunt. Følg godt med slik at det ikke brenner seg. Spe på med kraft og rør godt om underveis å unngå klumper. Sausen skal kokes ned til ca. 7 dl.
-
Trinn 4
Smak til underveis med solbærsirup og sitronsaft, samt salt og nykvernet pepper.