Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Pasta Pasta carbonara

Pasta carbonara

3.7 i snitt
Pasta carbonara
Pasta carbonara er en italiensk klassiker som alltid faller i smak. Kremet, smakfull og enkel å lage – perfekt som familiemiddag i hverdagen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Spaghetti
4 stk
Eggeplommer
100 gr
Parmesan (finrevet)
0,5 ts
Nykvernet pepper
120 gr
Bacon

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok spaghettien som anvist på pakken. Ta ut spaghettien, men spar på pastavannet.

  2. Trinn 2

    Skjær bacon i tykke strimler og stek i en varm panne. Ta ut baconet, men la fettet i pannen være igjen.

  3. Trinn 3

    Pisk sammen eggeplommene. Ha i noen spiseskjeer pastavann sammen med eggeplommene. Rør godt for å unngå at eggene blir til eggerøre.

  4. Trinn 4

    Ha eggeblandingen i en kald panne. Rør eggene godt ut i pannen. Sett pannen på platen på medium varme. Ha i pasta og revet parmesan, og vend pastaen godt i eggeblandingen.

  5. Trinn 5

    Tilsett mer pastavann hvis du ønsker mer fuktighet. Pastaen vil suge til seg en del av væsken. Bland inn baconbiter og pepre etter ønske.