Pasta med pesto
Denne klassikeren lager du på under 15 minutter, og er perfekt å servere på hektiske hverdager. Hjemmelaget pesto gjør middagen ekstra smakfull.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Begynn med å lage pesto: Rist pinjekjerner gylne i en panne, men spar noen til pynt. Finhakk hvitløksfedd. Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser, og bland til en grov pesto.
-
Trinn 2
Kok pasta etter anvisning på pakken i saltet vann. Spar på 1/2 dl av pastavannet.
-
Trinn 3
Bland pesto med pastavannet, og vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen.
-
Trinn 4
Strø pinjekjerner og basilikumblader på toppen og servér.
TIPS!
Denne retten smaker også godt dersom du legger til grønnsaker, som tomater, asparges eller erter, kylling eller fisk. Bruk det du har liggende fra før, så får du spist opp rester samtidig.