Bent Stiansens Pasta Carbonara | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Bent Stiansens Pasta Carbonara

3.6 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Bent Stiansens Pasta Carbonara
Carbonaraen ble først laget i Roma, da allierte tropper okkuperte byen under andre verdenskrig. Nå er den også en favoritt hos mange norske familier. Prøv ut Bent Stiansens oppskrift med fløte og bacon!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 dl
Fløte
160 gr
Bacon
1 ts
Timian, tørket
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
1 ss
Sitronsaft
200 gr
Tørr tagliatelle (eller 400 g fersk)
2 stk
Eggeplommer
30 gr
Parmesan
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Stek baconbitene i olje til de er gylne.

Trinn 2

Tilsett timian og finhakket løk og hvitløk og stek et par minutter til løken er myk og blank.

Trinn 3

Kok pastaen i lettsaltet vann (1 ss salt pr. liter vann) i 3 minutter for fersk tagliatelle og 8-10 minutter for tørr. Hell av kokevannet og bland pastaen med ½ dl av kokevannet.

Trinn 4

Ha baconsausen over pastaen og bland godt.

Trinn 5

Visp sammen eggeplommer, litt pastavann og fløte. Hell det i pastagryten og rør godt om. Smak til med sitronsaft, salt og masse nykvernet pepper. Sausen vil stivne litt på grunn av eggeplommene. Server umiddelbart med revet parmesan.

Tips!

Italienernes beste tips til en god pastarett er å blande litt av kokevannet med den kokte pastaen før den blandes med sausen. Det gir en smidigere pastarett. Server gjerne med frisk timian.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.