Bent Stiansens Pasta Carbonara
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Stek baconbitene i olje til de er gylne.
-
Trinn 2
Tilsett timian og finhakket løk og hvitløk og stek et par minutter til løken er myk og blank.
-
Trinn 3
Kok pastaen i lettsaltet vann (1 ss salt pr. liter vann) i 3 minutter for fersk tagliatelle og 8-10 minutter for tørr. Hell av kokevannet og bland pastaen med ½ dl av kokevannet.
-
Trinn 4
Ha baconsausen over pastaen og bland godt.
-
Trinn 5
Visp sammen eggeplommer, litt pastavann og fløte. Hell det i pastagryten og rør godt om. Smak til med sitronsaft, salt og masse nykvernet pepper. Sausen vil stivne litt på grunn av eggeplommene. Server umiddelbart med revet parmesan.
Tips!
Italienernes beste tips til en god pastarett er å blande litt av kokevannet med den kokte pastaen før den blandes med sausen. Det gir en smidigere pastarett. Server gjerne med frisk timian.