Langtidsstekt ribbe

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tips!
Ribben bør krydres dagen før. Surkål og rødkål kan lages inntil fire dager før.
-
Trinn 2
Skjær et rutemønster i svoren på ribben med en skarp kniv hvis den ikke allerede er rutet. Gni ribben inn med salt og pepper, gjerne et døgn før den skal stekes.
-
Trinn 3
Varm ovnen til 200 grader varmluft. Legg ribben med svoren ned i en smurt langpanne med 5 dl vann. Dekk ribben godt med aluminiumfolie og press folien ned langs kanten av langpannen, slik at ribben dampes. Stek nederst i ovnen i ca. 50 minutter.
-
Trinn 4
Ta brettet med ribben ut av ovnen. Sett ovnen til 75 grader over- og undervarme. Legg en forhøyning av aluminiumfolie på en stekerist og legg ribben på toppen av den.
-
Trinn 5
Ha i 1 liter vann i langpannen og sett risten over langpannen, på nederste rille i ovnen. Stek ribben ved 75 grader i 17 timer. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs.
Tips!
Ribben kan gjerne stå ved 75 grader et par timer til, for så å avslutte stekingen med varm ovn, slik at svoren popper. -
Trinn 6
Skru opp temperaturen til 230 grader over- og undervarme, og stek ribben i nye 15–20 minutter. Etter ca. 10 minutter begynner svoren å poppe. Ved 15–20 minutter skal den være perfekt. Hvis ikke svoren er poppet, steker du de siste 3 til 5 minuttene med grillelementet på fullt, 250 grader. Sitt ved ovnen og følg med så ribben ikke blir brent!
-
Trinn 7
Ta ut ribben, og la den hvile i 30 minutter før den skjæres opp i fine biter. Kraften som er i langpannen, siles og brukes i sausen.