Langtidsstekt ribbe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Ribbe Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

3.5 i snitt
Langtidsstekt ribbe
Langtidsstekt ribbe bruker natten til å lage seg selv – og blir helt nydelig. Begynn klokka 22 kvelden før kvelden for perfekt resultat.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

3 kg
Ribbe
2 ss
Salt
2 ss
Kvernet sort pepper
1.5 l
Vann

Slik gjør du

 1. Trinn 1

   

 2. Trinn 2

  Skjær et rutemønster i svoren på ribben med en skarp kniv hvis den ikke allerede er rutet. Gni ribben inn med salt og pepper, gjerne et døgn før den skal stekes.

 3. Trinn 3

  Varm ovnen til 200 grader varmluft. Legg ribben med svoren ned i en smurt langpanne med 5 dl vann. Dekk ribben godt med aluminiumfolie og press folien ned langs kanten av langpannen, slik at ribben dampes. Stek nederst i ovnen i ca. 50 minutter.

 4. Trinn 4

  Ta brettet med ribben ut av ovnen. Sett ovnen til 75 grader over- og undervarme. Legg en forhøyning av aluminiumfolie på en stekerist og legg ribben på toppen av den.

 5. Trinn 5

  Ha i 1 liter vann i langpannen og sett risten over langpannen, på nederste rille i ovnen. Stek ribben ved 75 grader i 17 timer. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs.

 6. Trinn 6

  Skru opp temperaturen til 230 grader over- og undervarme, og stek ribben i nye 15–20 minutter.  Etter ca. 10 minutter begynner svoren å poppe. Ved 15–20 minutter skal den være perfekt. Hvis ikke svoren er poppet, steker du de siste 3 til 5 minuttene med grillelementet på fullt, 250 grader. Sitt ved ovnen og følg med så ribben ikke blir brent!

 7. Trinn 7

  Ta ut ribben, og la den hvile i 30 minutter før den skjæres opp i fine biter. Kraften som er i langpannen, siles og brukes i sausen.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.