Julepizza med ribbe

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Kna deigen raskt sammen til den er lett og luftig. La deigen heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm på en lun plass.
-
Trinn 2
Tomat-paprikasaus: Finhakk løk og hvitløk og fres i tre minutter i olivenolje. Ha på timian, laurbærblad, hakkede tomater, paprika i terninger, sitronsaft og kok i fem minutter. Smak til sausen med hakket frisk basilikum, salt, pepper og litt sukker for å runde av sausen.
-
Trinn 3
Pizza: Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, eventuelt pizzafunksjon med en stekeplate eller pizzasten hvis du har det. Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir med litt mel på til ca. 1 cm tykkelse. Smør på tomat-paprikasaus, dryss med terninger av stekt ribbe og revet Jarlsbergost. Stek pizzaen i ca. 10 minutter til den er gjennomstekt og sprø i kantene og osten er gylden.
-
Trinn 4
Hvitkålsalat med fiken og sort pepper: Finsnitt kålen og legg den i en blandebolle. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen.
Tips!
Kjøp REMA 1000s ferdig pizzabunn for en enklere pizza.