Hopp til innhold

Tortillas med ribbe og syltet rødløk

4.3 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
26 ingredienser
180 planlagt
Tortillas med ribbe og syltet rødløk

Tortillas med ribbe og syltet rødløk er den perfekte måten å bruke opp rester av ribbe. Topp med tomat- og avokadosalsa, og vipps er restene fra julematen tryllet om til en deilig middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Stekt ribbe
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Ingefær, revet
1 ts
Cayennepepper
1 ss
Spisskummen, malt
2 stk
Tomater, hakket
2 dl
Eplemost
2 dl
Brun saus
8 stk
Tortillas
3 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt

Syltet rødløk

200 gr
Rødløk
0.5 dl
Sitronsaft
0.5 dl
Sukker
0.5 ts
Salt

Tomat- og avokadosalsa

200 gr
Tomater
1 stk
Rødløk, hakket
1 fedd
Hvitløk, hakket
1 stk
Chili, hakket
1 ss
Ingefær, revet
2 ss
Limesaft
0.5 potte
Koriander
1 stk
Avokado
1 ss
Sukker
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Rens ferdig stekt ribbe for myk svor og bein. Kutt i 1 cm strimler. Fres i varm olje i 3 minutter med hakket hvitløk, ingefær, cayennepepper og spisskummen.  

Trinn 2

Tilsett hakkede tomater, eplemost og brun saus. Kok uten lokk i 20 minutter og smak til med salt. Væsken skal fordampe så det blir en fast stuing som kan fylles i tortillaene. 

Trinn 3

Lag syltet rødløk: Rens rødløk og skjær i båter. Ha løken i en kjele, tilsett sitronsaft, sukker og salt. Sett på lokk og kok opp. Kok forsiktig i 5 minutter.  

Trinn 4

Lag tomat- og avokadosalsa: Kutt tomater i terninger. Ha dem i en bolle med hakket rødløk, hakket hvitløk, chili og ingefær. Smak til med limesaft, sukker, olivenolje og salt. La blandingen marinere i 10 minutter før du tilsetter grovhakket koriander og avokado i terninger. 

Trinn 5

Varm tortillas og server med ribbeblandingen, syltet rødløk og tomat- og avokadosalsa.