Hopp til innhold

Tortillas med ribbe og syltet rødløk

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
26 ingredienser
180 planlagt
Tortillas med ribbe og syltet rødløk

Tortillas med ribbe og syltet rødløk er den perfekte måten å bruke opp rester av ribbe. Topp med tomat- og avokadosalsa, og vipps er restene fra julematen tryllet om til en deilig middag.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 gr
Stekt ribbe
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Ingefær, revet
1 ts
Cayennepepper
1 ss
Spisskummen, malt
2 stk
Tomater, hakket
2 dl
Eplemost
2 dl
Brun saus
8 stk
Tortillas
3 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt

Syltet rødløk

200 gr
Rødløk
0.5 dl
Sitronsaft
0.5 dl
Sukker
0.5 ts
Salt

Tomat- og avokadosalsa

200 gr
Tomater
1 stk
Rødløk, hakket
1 fedd
Hvitløk, hakket
1 stk
Chili, hakket
1 ss
Ingefær, revet
2 ss
Limesaft
0.5 potte
Koriander
1 stk
Avokado
1 ss
Sukker
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Rens ferdig stekt ribbe for myk svor og bein. Kutt i 1 cm strimler. Fres i varm olje i 3 minutter med hakket hvitløk, ingefær, cayennepepper og spisskummen.  

Trinn 2

Tilsett hakkede tomater, eplemost og brun saus. Kok uten lokk i 20 minutter og smak til med salt. Væsken skal fordampe så det blir en fast stuing som kan fylles i tortillaene. 

Trinn 3

Lag syltet rødløk: Rens rødløk og skjær i båter. Ha løken i en kjele, tilsett sitronsaft, sukker og salt. Sett på lokk og kok opp. Kok forsiktig i 5 minutter.  

Trinn 4

Lag tomat- og avokadosalsa: Kutt tomater i terninger. Ha dem i en bolle med hakket rødløk, hakket hvitløk, chili og ingefær. Smak til med limesaft, sukker, olivenolje og salt. La blandingen marinere i 10 minutter før du tilsetter grovhakket koriander og avokado i terninger. 

Trinn 5

Varm tortillas og server med ribbeblandingen, syltet rødløk og tomat- og avokadosalsa.