Pinnekjøttrester på vaffel
Når julemiddagen er over, sitter du kanskje igjen med rester. Pinnekjøttet får nytt liv i denne morsomme retten. Perfekt fingermat på smårettbordet eller som romjulslunsj.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag vafler: Bland ingredienser til vaffelrøren, og la den svelle i 10 min. Stek vafler og legg på rist.
-
Trinn 2
Lag eplekompott: Skjær epler i terninger. Finhakk sjalottløk. Ha smør i pannen. Når smøret er smeltet, ha i løk og eplebiter. Strø over sukker, spisskummen, salt og timian. La surre til eplene begynner å løse seg opp.
-
Trinn 3
Riv pinnekjøttet og ha over i en panne. Stek på svak varme til det er gjennomvarmt. Legg en skje rømme på vaflene, så en skje eplekompott – og topp med pinnekjøtt. Pynt med timian.