Pinnekjøttrester på vaffel | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Pinnekjøtt Pinnekjøttrester på vaffel

Pinnekjøttrester på vaffel

3.1 i snitt
Pinnekjøttrester på vaffel
Når julemiddagen er over, sitter du kanskje igjen med rester. Pinnekjøttet får nytt liv i denne morsomme retten. Perfekt fingermat på smårettbordet eller som romjulslunsj.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Pinnekjøtt, renset
1 dl
Rømme
1 klype
Timian, til pynt

Vafler

2 stk
Egg
3 dl
Melk
2 dl
Hvetemel
0.5 ts
Bakepulver
0.25 ts
Salt
1 ts
Sukker

Eplekompott

4 stk
Epler
1 stk
Sjalottløk
2 ss
Smør
2 ss
Sukker
0.5 ts
Spisskummen
1 kvist
Timian
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag vafler: Bland ingredienser til vaffelrøren, og la den svelle i 10 min. Stek vafler og legg på rist.

  2. Trinn 2

    Lag eplekompott: Skjær epler i terninger. Finhakk sjalottløk. Ha smør i pannen. Når smøret er smeltet, ha i løk og eplebiter. Strø over sukker, spisskummen, salt og timian. La surre til eplene begynner å løse seg opp.

  3. Trinn 3

    Riv pinnekjøttet og ha over i en panne. Stek på svak varme til det er gjennomvarmt. Legg en skje rømme på vaflene, så en skje eplekompott – og topp med pinnekjøtt. Pynt med timian.