Hopp til innhold

Ribbebiter med eplesaus

Ingen vurderinger
Ribbebiter med eplesaus
Har du ribberester igjen etter julaften? Med en frisk eplesaus, kan du trylle frem helt nye smaker – og overraske med en ribbemiddag utenom det vanlige!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Ribbekjøtt
2 ss
Olje til steking
4 ss
Honning, flytende
2 ss
Eplecidereddik
0,5 dl
Soyasaus
2 ss
Nøytral olje

Eplesaus

3 stk
Epler
2 ss
Sukker
0,5 dl
Eplecidereddik
0,5 dl
Vann
1 strimmel
Appelsinskall
1 klype
Kanel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rør honning ut i eddiken og bland med soyasaus og olje. Skjær ribbekjøttet i store terninger. Bland med sausen og la stå i ca. 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Lag eplesaus: Skrell eplene. Ta ut kjernehus og del i terninger. Ha epleterningene i en panne med sukker og eddik. Tilsett vann og appelsinskall. Kok opp og la putre til frukten mykner, i ca. 10 minutter. Krydre med kanel, fjern appelsinskallet og mos blandingen med stavmikser.

  3. Trinn 3

    Stek ribbebitene i en panne i litt olje til de er gjennomvarme og gylne. Server med eplesaus.