Ribbebiter med eplesaus
Har du ribberester igjen etter julaften? Med en frisk eplesaus, kan du trylle frem helt nye smaker – og overraske med en ribbemiddag utenom det vanlige!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rør honning ut i eddiken og bland med soyasaus og olje. Skjær ribbekjøttet i store terninger. Bland med sausen og la stå i ca. 15 minutter.
-
Trinn 2
Lag eplesaus: Skrell eplene. Ta ut kjernehus og del i terninger. Ha epleterningene i en panne med sukker og eddik. Tilsett vann og appelsinskall. Kok opp og la putre til frukten mykner, i ca. 10 minutter. Krydre med kanel, fjern appelsinskallet og mos blandingen med stavmikser.
-
Trinn 3
Stek ribbebitene i en panne i litt olje til de er gjennomvarme og gylne. Server med eplesaus.